10 redenen waarom je naar het Brilmuseum moet gaan

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Brilmuseum Ogen Te Kort in Burgh-Haamstede zijn deuren zal sluiten per 1 september. Wij vinden dat je voordat de deuren definitief op slot gaan, je zeker een keer langs moet komen.

1. Het is een museum vol met brillen. Om maar even met de deur in huis te vallen. Het is een museum dat volledig om brillen gaat en ze in alle kleuren, vormen, soorten en formaten laat zien. Dat zie je niet vaak toch? Nee, nou, straks nog minder wanneer dit museum zijn deuren moet sluiten.

2. De hele entourage is wauw. Naast al die brillen, is de hele aankleding van het museum bijzonder. De belevenis als je er binnenstapt is uniek. Zelfs de wc. De creativiteit van Henk is ongekend en dat is overal te zien. Je raakt echt niet uitgekeken.

3. De woordgrapjes. Henk is enorm creatief en beeldt op leuke wijze woordgrappen uit. Zoals de klassiekers ‘een oogje in het zeil houden’ en ‘een oogappeltje’.

4. Leerzaam! Naast dat het museum mooi is om te zien, is het ook wel degelijk een leerzame plek en leer je over de geschiedenis  en toepassing van de bril.

5. Juliaantje. In het museum zijn een aantal originele, échte brillen van koningin Juliana te vinden.

6. En ook van Tiësto. De koning van de draaitafel.

7. Karlijn is verliefd op het museum. Onze editor Karlijn schreef voor #eejtweej over het brilmuseum (vanaf pagina 106). Karlijn heeft veel in haar schrijvende leven gezien, dus als zelfs zíj ondersteboven is van een museum, dan moet het wel écht bijzonder zijn.

8. Er hangt een gigantische nep-leeuwenkop in het museum met een gigantische bril op van Giorgio Armani. Need I say more?

9. Henk. Fred en Henk doen het museum samen, maar Fred is wat meer achter de schermen bezig en dus is Henk het gezicht van het museum. Hij is ook degene die de rondleiding doet en met enthousiasme, passie en veel kennis weet te vertellen over de brillen en het museum. Zijn enthousiasme is enorm aanstekelijk. Je loopt gegarandeerd het museum uit met een grote glimlach op je gezicht.

10. Het is je laatste kans. Het museum sluit per 1 september omdat Henk en Fred dit niet langer alle kosten kunnen onderhouden. De gemeente en provincie geen bieden ze geen steun met subsidie. Als je eenmaal een bezoekje hebt gebracht aan het museum, snap je niet waarom iemand dit níet een bestaansrecht gunt. Ga dus zeker richting Burgh-Haamstede en steun het Brilmuseum en vooral Henk en Fred. En de leeuwenkop.

LEES OOK HET ARTIKEL ‘een briljante collectie’ OVER HET BRILMUSEUM DOOR KARLIJN DE SPLENTER IN EEJ! #2 VANAF PAGINA 106


Brilmuseum Ogen Tekort
Toegang €7,- p.p. inclusief koffie of thee en rondleiding
Open tot 1 september 2017
Dapperweg 19B, Burgh-Haamstede

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.