3 tracks van Moods uit Middelburg die je niet mag missen

DOOR JOS ROUW
10/06/17
Hij komt uit Middelburg, woont in Rotterdam, en is op dit exácte moment in New York om daar op te treden. Nick oftewel Moods is bezig met een indrukwekkende opmars. Een tijdje terug ontmoette ik de 26-jarige producer voor een kop koffie en een goed gesprek. Over overleven in de supermarkt, optreden van Keulen tot Marrakesh, mensen die elkaar vonden dankzij zijn muziek, en meer.

“Kun je drie van je eigen tracks noemen waar je zelf het meest trots op bent?” vroeg ik hem. “Dan zetten we die op het blog als voorproefje.” Een vraag waardoor een bescheiden Zeeuw bijna zou vastlopen, maar we zijn er zonder CTRL+ALT+DEL uitgekomen. Beluister zijn selectie hieronder en lees meteen meer over zijn eerste releases.

Al voordat hij zijn muziek serieuzer ging aanpakken en ook een manager in de arm nam, had Nick een behoorlijk publiek opgebouwd. Duizenden mensen houden al jaren zijn kanalen op YouTube en SoundCloud in de gaten. Zit er een bepaalde tactiek achter de groei van zijn publiek? Er zit een ondertoon van Zeeuwse nuchterheid in zijn stem: “Eigenlijk niet.”

“Ik was gewoon beats aan het uploaden. Dat begon tien jaar geleden via mijn eigen YouTube-kanaal en daar kreeg ik steeds meer plays en reacties. Daarna ging dat verder op SoundCloud. Het ging heel erg vanzelf. Ik heb nu een achterban van mensen die steeds benieuwd zijn naar mijn muziek. Je kunt tegenwoordig van alles doen, zelfs followers kopen. Soms zie je artiesten die 100.000 volgers hebben en liedjes die 1000 keer beluisterd zijn. Dan denk ik: ‘hier klopt iets niet’. Ik heb de helft minder volgers, maar mijn tracks worden veel vaker beluisterd. De mensen hebben oprechte interesse. Daar ben ik heel blij mee.”


‘Stimulus’, Another Point of View EP (2013)

De cijfers van Spotify bevestigen de interesse ook. Via hun streamingdienst heeft Moods ruim 210.000 luisteraars per maand. De top 5 plaatsen waar die luisteraars vandaan komen: Los Angeles, London, Manhattan, Amsterdam en Parijs. Hij is al een heel eind gekomen sinds zijn eerste release Travelling through sound.

“Dat was een collectie hiphopremixes. Die heb ik acht jaar geleden zelf online uitgebracht via Bandcamp. In 2013 verscheen er voor het eerst iets via een label. Dat was Another Point of View, een EP die is uitgebracht via Fremdtunes. Dat was zo ontstaan dankzij DJ Optimus, die ook uit Middelburg komt.”


‘Distance’, Sincere EP (2015)

In de aanloop naar zijn debuutalbum zijn er drie EP’s verschenen via Boogie Angst, het label van de bekende producers Kraak & Smaak.

“De eerste was de Sincere EP. Die werd goed ontvangen. De tweede, New Horizons, kreeg ook positieve reacties maar minder aandacht. Daarna kwam A Beautiful Mind uit. Die had weer meer ‘buzz’. Jamz Supernova, een presentatrice van BBC Radio 1Xtra, had er iets van gedraaid en ook als tip op hun website gezet. Eén van de tracks is How I feel met Sam Wills, een zanger uit Engeland. Dat nummer is nu bijna 2 miljoen keer gedraaid op Spotify. Soms denk ik: dat is echt ongelooflijk.”


‘Evolve’, A Beautiful Mind EP (2016)

“Mijn debuutalbum mengt alles wat ik tot nu toe heb gedaan – hiphop, funk, soul & disco. Het wordt mijn beste werk tot nu toe, als ik dat zelf mag zeggen. Ik heb er een goed gevoel over. Er liggen al een paar mooie samenwerkingen klaar met geweldige vocalisten. Ik weet nog niet wanneer het af is, maar de eerste single is in elk geval onderweg.”

Verder kennismaken met Moods? Lees ‘De muziek van Moods zit vol echte liefde’ in editie #3 van eej! magazine. Haal jouw exemplaar hier.

Check hieronder ook de video van het nummer Curves dat gratis te downloaden is.

 

Comments

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.