8 x Eerste weekend van de zomer

Geen idee wat je moet doen het eerste weekend van de zomer? Hier is wat inspiratie!
Op 25 en 26 juni is er door heel Zeeland veel te doen, in sommige gevallen zelfs al op vrijdag de 24e. Het eerste weekend van de zomer is een bijzonder moment en wij vinden dat je die met beide handen moet aanpakken. Vier de zomer, geniet van je vrije dagen (als je moet werken; we zullen aan je denken, nippend aan wijntje en met een toastje in de andere hand) en kies iets uit om heen te gaan.

1. Zeezicht Festival, Breskens

Zeeuws-Vlaanderen is een festival rijker. Op zaterdag 25 juni zal voor het eerst op de Oude Veerhaven van Breskens Zeezicht Festival gehouden worden.
Goede beats (veel DJs), smakelijk eten en kunst met klasse wordt er verwacht. Het festival dat voor 18+ is begint om 14.00 uur. Tickets te koop via de website.

ZEEZICHT-FESTIVAL

2. Emelisse Bierfestival, Kamperland

Wederom een nieuw evenement in Zeeland. In Kamperland, bij de brouwerij van Emelisse, zal zaterdag de 25e voor het eerst een festival gehouden worden dat volledig in het teken staat van bier. Het evenement begint om 12.00 uur, toegang is gratis, bier is er in overvloed van verschillende brouwers.

3. Festival de Veste, Goes

Eten, winkelen, dansen, kijken, luisteren, workshops volgen. Kortom, veel te doen rondom in Stadspark de Veste in Goes 24, 25 en 26 juni. Drie dagen lang gezelligheid en sfeer. Vrijdag vanaf 16.00 uur te bezoeken.

4. Folkloristische vlasdag, Eede

De jaarlijkse Folkloristische vlasdag in eede op zaterdag 25 laat tal van oude ambachten zien zoals leerbewerken, mandenvlechter, houtdraaien en natuurlijk het vlasbewerken zelf. Daarnaast is er ook de rommelmarkt vanaf 07.00 uur en zal er muziek en vertier zijn voor iedereen.

5. Rommelmarkt, Aardenburg

Over rommelmarkten gesproken, in Aardenburg is er de tweede jaarlijkse rommelmarkt in de Weststraat, Marktstraat, St. Bavostraat, Brouwerijstraat en de Markt. Vanaf 07.00 uur kan je er je lol op.

6. Havendagen, Terneuzen

We blijven nog even in Zeeuws-Vlaanderen, want op 24, 25 en 26 juni zijn de Havendagen in Terneuzen. Muziek, bootjes kijken, kermis, sfeer proeven en tal van andere activiteiten leggen de verbinding met het water en de haven. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Vanaf vrijdagmiddag om 16.00 begint de kermis en het programma.

7. Rrrollend Vlissingen, Vlissingen

In die andere havenstad van Zeeland zal op 24, 25 en 26 juni een foodtruckfestival plaatsvinden bij de Koninklijke Schelde. Van frozen yoghurt tot gehaktballen en van pannenkoeken tot cocktails. Lekker eten, goed drinken. Vrijdag vanaf 16.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur, toegang is gratis.

8. Zeeuwse Farm Food & Vintage Fair, Noordwelle

Bij het Hof van Renesse kan je op 25 en 26 juni genieten van een heerlijke zomerfair. Eind jaren ’90 waren er al eerder succesvolle fairs en na een aantal stille jaren is hij weer terug maar nu belooft hij nog groter en unieker te zijn. Er zal genoeg te doen, te kopen en te eten zijn. Entree 5 euro (kinderen tot 12 jaar gratis), parkeren 2 euro.

zeeuwse-farm-food-vintage-fair

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.