All the way from The United States

Wanneer het eerste contact is geweest zou ik je echt niet meer kunnen vertellen. Het is ondertussen dan ook al geruime tijd geleden dat het gebeurde… Maar dan was het er ook… En hoe! Contact met de Amerikaanse Lacey Losh.
Lacey had nog maar net Jet’s Minibieb ontdekt op de Amerikaanse pagina van de minibieb beheerders, een besloten groep waar beheerders lief en leed (want dat laatste is er helaas ook wel eens) met elkaar delen. Lacey reageerde enthousiast onder een foto van het biebje en bleek weg te zijn van het formaat (onze bieb is een beetje een grote in zijn soort) en de knaloranje kleur.

Lacey nam contact op stelde zich verder voor. Kunstenares, tekenares ofwel ‘Digital Prepress Specialist & Graphic Designer’ en Little Free Library Steward in haar woonplaats Lincoln, Nabraska. En Lacey had een plan! Zij had bedacht om een kleurboek te maken met 50 Little Free Library’s (minibiebs) van over de hele wereld, of Jet’s Minibieb daar ook in mocht komen te staan?!

Nou ja, dat was natuurlijk wel even wat Jet’s Minibieb uit dat piepkleine Zeeuws Vlaamse Zuiddorpe zomaar in een Amerikaans kleurboek, hoe leuk is dat?! Bijna te leuk en met mijn Hollandse nuchterheid dacht ik: eerst maar eens zien en dan geloven.

Via crowdfunding probeerde Lacey de benodigde dollars bij elkaar te sprokkelen om het project ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. E-mails vlogen de oceaan over en weer. Foto’s werden verstuurd, teksten besproken en jawel, er kwam een heus contract. In de maanden die volgden hield Lacey ons op de hoogte van de stand van zaken (hoe staat het met de centen).

En ineens was ie daar, de tekening van ons biebje. Zo mooi gelukt! Helemaal blij mee! Vanaf dat moment duurde het nog een hele tijd maar dan was daar toch het bericht, het kleurboek werd gedrukt, het kwam te liggen in de Amerikaanse winkels en viel in Zuiddorpe op de mat.

libraries-around-the-world-coloring-book-eej-magazine-jets-minibieb-1

En daar stond ‘ie dan, Jet’s Minibieb, tussen biebjes uit; Taiwan, Canada, Afrika, India, Italië, Costa Rica, Noorwegen, Sudan, Australië, Engeland en veel, heel veel biebjes uit Amerika zelf.

Af en toe mag er eens iemand een plaat in het kleurboek kleuren. Zo af en toe blader ik het door om zomaar eens van te genieten en de woorden van Lacey op de voorzijde van het kleurboek nog eens te lezen…

‘Creatively celebrating the joy of reading-in every corner of the world.’

Mariëtte de Mul Vermeij,
Jet’s Minibieb

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.