Bieb met een bank(ie) – deel 2, dolce far niente

Een berichtje op Facebook van collega Connie met de volgende vraag: “Ben jij nog altijd op zoek naar een bankje voor bij je bieb?” Tja mmmmm, nou ja… Er staat een bankje maar twee is misschien ook wel leuk en er is ruimte genoeg, bedacht ik mij. Connie schreef me over het overlijden van haar schoonmoeder en het huis wat moest worden leeggeruimd. Voor het huis stond nog een oud bankje wat ook weg zou moeten. Connie had aan mij en het biebje gedacht. Ze waarschuwde me wel: “Het is echt oud hoor, je moet er wel iets aan doen!” Dus tufte ik op een middag naar een naburig dorp en propte de loodzware bank in mijn auto. Mooie bank, een opknapper maar wel helemaal in de stijl van het eerste bankje. De bank belandde in de garage. Even geen tijd en ik wilde er iets bijzonders mee doen maar ik wist nog niet precies wat.Een paar maanden later stuitte ik op de tekst ‘Il dolce far niente’ wat betekent ‘het zalig ofwel zoete niets doen’. Prachtig. Ik ben dol op mooie woorden en mooie zinnen. Het idee was geboren, deze tekst moest op het bankje komen. Mijn lief schilderde de bank en zorgde ervoor dat de tekst er perfect op kwam te staan.

Het bankje kwam voor het huis vlak bij de bieb te staan. Ik maakte foto’s en plaatste die op de Facebook-pagina van Jet’s Minibieb en natuurlijk liet ik ook Connie en haar man Willem weten dat het bankje klaar was.

Connie en haar man bekeken de foto’s en beleefden een waar kippenvel moment, zo schreef Connie mij later. Want de zin op het bankje bleek de lijfspreuk van haar schoonvader te zijn geweest.

Hoe ‘Il dolce fa niente’, het zoete niets doen, een prachtige herinnering bleek.

eej-magazine-jets-minibieb-bieb-met-een-bankie-deel-2-dolce-far-niente

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.