Blue Green Holiday op Zuid-Beveland

Hij is zelf trots Yesenaar en woont met veel plezier op Zuid-Beveland. “Dit is een ontzettend mooie streek die veel te bieden heeft”, zegt Lennert Steketee van Blue Green Holiday terwijl we koffiedrinken en over de oesterputten van ‘zijn Yerseke’ uitkijken. “Een tweede woning verhuren als vakantiewoning komt in andere delen van Zeeland vaker voor maar op Zuid-Beveland was dat er nog niet, terwijl het juist hier nodig is. Het toerisme groeit hard de laatste jaren, maar het aantal accommodaties blijft achter. Daarom heb ik Blue Green Holiday opgericht”.

“Wij verhuren tweede woningen uit de streek als vakantiewoning en ontnemen alle zorgen van de eigenaren met wat daar allemaal bij komt kijken.” Maar ook als woningeigenaren hun eigen huis eenmalig willen verhuren -bijvoorbeeld omdat ze zelf in die periode op vakantie zijn-, kunnen ze bij Lennert terecht.
“Ik houd graag direct en persoonlijk contact met de eigenaren. Zo bouw je een vertrouwensband met ze op en doordat ik de omgeving goed ken, kan ik ze ook goed adviseren en ondersteunen.” Omdat Lennert zich hoofdzakelijk concentreert op Zuid-Beveland, is hij makkelijk en snel bij de vakantiewoningen en kan hij goed alles zelf in de gaten houden en de woningen schoonmaken met zijn team. “Sommige eigenaren wonen ver weg van de huisjes en die vragen dan of wij het totale pakket willen leveren, inclusief onthaal, schoonmaak en het verzorgen van het linnengoed. Anderen wonen vlakbij en doen dat allemaal zelf. Die keuze geven we de eigenaren ook gewoon.”

Momenteel heeft Lennert ongeveer vijftien woningen in z’n bestand, maar dat aantal zal blijven groeien. Het aanbod dat Blue Green Holiday heeft is enorm gevarieerd omdat geen enkele woning hetzelfde is. “We hebben accommodaties voor veertien personen maar ook mooie huisjes voor een vakantie voor een klein gezin en de kleinere huisjes zijn zelfs prima geschikt voor zakenreisjes.” Zijn gasten komen uit heel Nederland vandaan maar de laatste tijd weten ook de Duitsers en Belgen steeds beter Blue Green Holiday te vinden.

“Zuid-Beveland is een ondergewaardeerd stukje Zeeland. Daardoor is het hier, zeker vergeleken met Walcheren, een stuk rustiger en gemoedelijker. Terwijl we hier óók stranden hebben. Niet zo groot als die van Walcheren, maar wel heel erg knus zoals bij Yerseke, Wemeldinge of Kats. We hebben hier prachtige fietsroutes, de mooie natuur van de Zak van Zuid-Beveland en in Yerseke natuurlijk de heerlijke zeevruchten die met name op Vlamingen een grote aantrekkingskracht hebben.”

5 TIPS OM TE DOEN OP ZUID-BEVELAND:

Zeilen in Zeeland
Het Omnium
Het Marstrand
Eco oester-experience
Fietsroutes bij Wemeldinge

Zelf vakantie nemen is lastig voor Lennert doordat hij zo betrokken is met de woningen. “Mijn vrouw is ook onderdeel van het bedrijf en we hebben er nu bewust voor gekozen om het bedrijf voorrang te geven op dit moment. We hebben een doel voor ogen. Het bedrijf groeit”. Ooit wil Lennert ook zelf vastgoed hebben om te kunnen verhuren, maar voor nu houden Lennert en zijn vrouw Lenny zich bezig met het verhuren van huisjes van anderen. Dat zijn vrouw betrokken is in het bedrijf heeft alleen maar voordelen. “Gedeelde smart is halve smart,”, zegt Lennert lachend, “daarnaast is het fijn dat zij het facilitaire gedeelte op zich neemt en dat we kunnen sparren. Daardoor kan ik me goed focussen op het ondernemen.”

En waar die Blue Green Holiday vandaan komt? “Heel simpel! Blue staat voor de Oosterschelde en Green is de Zak van Zuid-Beveland.”

Meer informatie over Blue Green Holiday kan je vinden op bluegreenholiday.nl.


Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.