Boek over Trump vliegt de winkels uit

Boek over Trump vliegt de winkels uit, online-kopers grijpen mis.

Dus wat is in feite het probleem dat onze courant aan de kaak wil stellen? Trump is President of the United States of America. No fakenews. Desonkans is dit nieuwsbericht alweer gedateerd. Dus wat maakt het uit dat het waarheid of leugen is. Wanneer de hashtag niet meer #trending is, blijkt het nieuws(feit) een vervlogen gedachte.

Het wordt overigens langzamerhand tijd dat we Trump moeten gaan zien als een media hype. Hij heeft de pers zo ver weten te krijgen om een Hilversumse reporter naar Washington DC te sturen voor een boekpresentatie van een voormalig topadviseur van een president die meedeed aan een verkiezing die hij wilde verliezen.

O ja, de huidige President of the United States of America is destijds eigenaar geweest van de Miss World verkiezing. Iemand die slecht Engels spreekt zou het als volgt kunnen opvatten: Hij was verantwoordelijk voor alles wat mis is in de wereld. Dit betreft #Fakenews, en zal derhalve niet uitgezonden worden op Fox, SBS, RTL, Omroep Scharredieke en TV-Zeezicht.

Dit is gelukkig een ver-van-mijn-bed-show. Maar nieuwsgierig als ik ben, wil ik de mening horen van iemand uit de streek. Het leek mij een goed idee om aan te kloppen bij Nelis Namen. Een man die al decennia gebukt gaat onder een te hoge huurprijs. Hij woont in een aftandse ruïne. De funderering staat op de molenberg van voormalig Waterdunen aan de grens bij Groningsgas.

Nelis is een man van zijn woord. Zoals afgesproken kwam hij veel te laat op de afgesproken locatie. Niet heel erg vreemd wanneer je bedenkt dat de afgesproken locatie een ondergrondse bunker in een duin (waar alle tl-buizen gestolen waren) betreft.


Zeg Nelis, heb je het al gehoord van Gery de Cloedt?
Je hebt het over de eigenaar van een woning in de Hedwigepolder? Die eigenaar die de woning verlaten moet? En die zich daarbij buitengewoon teleurgesteld voelt?

Ja Nelis, Daar heb ik het over. Je hebt vast wel een mening toch? Althans over dit onderwerp?
Dat heb ik zeker! Ik geloof in ons rechtssysteem. De hoge raad heeft beslist om de Hedwigepolder daadwerkelijk onder water te zetten. Toch leg ik mij daar niet direct bij neer. Althans, mentaal niet. Weet je wat ik het meest frappant vind. De PZC zet een poll online met de kwestie:

“Ik ben die ontpolderdiscussie nu wel zat“.En daar stemt vervolgens (tot nu toe) 57% EENS. Met andere woorden. Luctor et Emergo staat op statistisch verlies.

Ik wil het ook graag hebben over de MeToo Discussie. Kun jij mij daar duiding over verlenen?

Ach. Dat een Franse vrouw met sigaret in Le Monde daarvoor moet poseren in een fotostudio met een over-shoulder-pose voor een coverstory. Dat zegt voor mij genoeg. Amerikanen moeten eens beseffen dat een liefdevolle blik naar een potentiële minnares hen niet rijk gaat maken ondanks dure advocaten. Geef mij dan maar die Franse sigaret mevrouw die zegt: “Een tik tegen de billen, wanneer ik in de stemming ben. Ben je het daar niet mee eens, en wil je ongewenst toch aan me zitten, hier zijn de consequenties. dan druk ik die peuk in je oog!“. En zo hoort het ook. Natuurlijk moet je geen Scandinavische App downloaden die je toegang kan geven voor hand-in-hand-lopen. Wat is er mis met praten tegenwoordig. Communicatie is enkel mogelijk wanneer je elkaar oog in oog kijkt wat mij betreft. Elkaars grenzen respecteren. Zo werkt Europa al jaren. Zo moeilijk lijkt het mij niet. Degene die dit niet kunnen beheersen, straffen op een menselijke manier. Laten we ons alstublieft niet laten beheersen door media-oordeel. Wanneer een DWDD boekenpanel een boek verkiest tot boek van de maand kan het alsnog een slecht boek zijn hoor. Het enige wat ik met dat boekenpanel eens ben is best simpel. Lees meer!

Wil je het ook nog over jouw gemeente hebben?
Gemeenteraadsverkiezingen levert helaas niets op, behalve bij Scrabble. Onze provincie bezit prachtige dorpskernen met historische panden. Helaas worden deze besmet met slecht uitgevoerde WordArt op Inkjetprintjes die met goedkoop behanglijm vastgekleefd zijn op 2e hands MDF. Een gemiste kans vind ik.

Maar Nelis, is er ook nog iets positiefs te bespreken?
Wanneer jij vragen stelt over de Hedwigepolder, MeToo en Gemeenteraadsverkiezingen moet je niet verwachten dat ik een sprongetje maak. Mijn maag overigens wel.

Je hebt vast iets gezien wat tot de verbeelding sprak.
Ja. Ik zat pasgeleden in een Ryanair vliegtuig. Dan weet je het al, pure miserie. Ik zat op stoel 29B, tussen 2 halfzatte belgen. Achter mij zaten 3 mensen die dachten dat ze dames waren, en vandaar 4000 woorden per 10 minuten moesten gebruiken. Gelukkig had ik een tijdschrift mee van een krant die jaarlijks minder spelfouten heeft dan 1 maandag editie van de PZC. In dat tijdschrift stond een Belgische fotograaf (Stefan Vanfleteren) centraal. Hij had vele stempels verzameld in zijn paspoort tijdens zijn zoektocht naar het leven van surfers. Vooral de ogen van de geportretteerden intrigeerden mij. Ik herkende die gefocuste blik op oneindig in mezelf. En toen pofte de Ryanair plotseling op de grond. De ene halfzatte belg keek me verdwaasd aan. Ik keek hem vervolgens recht in zijn ogen aan, om aan te tonen dat ik niet zo’n figuur ben die na de landing direct recht gaat staan om vervolgens 20 minuten gaat staan wachten totdat de deur open gaat. Wat was je vraag ook alweer?

Maakt niet uit Nelis, ik snap je verhaal volledig. Hoe is het met de goede voornemens?
Ik drink alleen nog maar de beste rode wijn en vermijd de sportschool per fiets.   

Ik wil je bedanken voor een verhelderend gesprek. Hoe komt het eigenlijk dat die TL-buizen gejat zijn uit de bunker overigens?

Ik wilde overstappen op een waterpomp om de boze Groningers tegemoet te komen.

Na dit antwoord bedankte ik Nelis voor dit gesprek. Stapte op mijn fiets. Boekte geen Ryanairvlucht en gaf geen krimp toen ik langs een sportschool reed.

ELKE OVEREENKOMST MET BESTAANDE PERSONEN, GEBEURTENISSEN, PLAATSEN OF ENTITEITEN BERUST OP LOUTER TOEVAL IN DE WERKELIJKHEID.

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.