De 8 van N8VDN8

We gebruiken in de wereld veel licht. Kunstmatig licht. Een feit die het milieu en de natuur niet veel goed doet. Al dat licht verstoort namelijk de natuur en het natuurlijke ritme. Dat is één van de redenen waarom ‘Earth Hour’ in het leven is geroepen een aantal jaar geleden.
Maar Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld en daarom gaan we hier nog een stapje verder dan één uur het licht uitdoen. We doen een hele avond het licht uit tijdens ‘De nacht van de nacht’.

Dit evenement vindt landelijk plaats op de laatste zaterdag van oktober en ook Middelburg doet mee. Sterker nog, Middelburg is één van de meest actieve van alle versies in heel Nederland met meer dan 60 activiteiten verspreid over de hele stad.
Waarom ook u naar Middelburg moet komen zaterdag? Dit zijn onze 8 aanbevelingen!

1. Donker tafelen
Meerdere horeca-ondernemingen doen ook het licht uit tijdens de N8VDN8. Wat dat betekent? Dineren in het donker met alleen kaarsjes! Een bijzonder en sfeervol fenomeen dat maar één keer per jaar gebeurt. Van te voren reserveren is aan te raden. Nu al zijn verschillende restaurants helemaal volgeboekt namelijk. Op goed geluk kan je proberen de avond zelf aan te kloppen, maar zonder garantie uiteraard.

2. Silent Disco bij de Kloveniersdoelen
Eén van die eetgelegenheden die al volgeboekt is, is de Kloveniersdoelen. Maar ze hebben nog veel meer op het programma staan, zoals de silent disco in het tuinhuisje. Mocht u meer de warmte willen opzoeken dan kunt u ook de vuurshow bekijken in de tuin. Oh en er is pizza. Need we say more?

3. Sprookjes in het Geeregebied
Alice in Wonderland, Blauwbaard, Shrek en nog veel meer sprookjes komen tot leven in de straten gebied bij De Geere. Wij zijn heel benieuwd hoe dit gedaan wordt!

4.  De nieuwe tentoonstelling in de Vleeshal
De Vleeshal doet ook het licht uit en deelt zaklampen uit!  Je kan de nieuwe tentoonstelling bekijken in het donker en daardoor kan je dus letterlijk zelf bepalen wat je wil uitlichten van de kunstwerken.
De kunstwerken van deze solotentoonstelling van Marina Pinsky zijn speciaal voor de Vleeshal gemaakt en laten de geschiedenis van de vleeshal, het stadhuis en Walcheren zien.

5. De Markt
Als je dan toch op de Markt ben, blijf er dan even plakken. Er is namelijk op dit grote plein genoeg te doen, te zien, te beleven en te proeven. Van marshmallows roosteren, tot je heupen losdansen en verhalen luisteren bij het kampvuur. Tevens is de afsluiting van de N8VDN8 op de Markt met ‘De Vlucht van de Uil’ vanaf 22.30 uur.

6. Het Zeeuws Museum
Het is wellicht een beetje uit de route, maar toch raden we u aan om richting het Zeeuws Museum te gaan (en het Abdijplein). In het museum kunt u genieten van een lekker drankje met… Wormenkoek! Er worden griezelverhalen verteld, de kinderen kunnen monsterinsecten, opgezette dieren of skeletten natekenen, je kan jezelf laten fotograferen als museumstuk en er is een waarzegster aanwezig in het museum.

7. Music please!
Op muzikaal gebied zijn er door heel Middelburg meerdere artiesten te horen. Zo kan je onder andere op het Abdijplein genieten van lekkere Italiaanse volksmuziek met mandolines, zwoele Zuid-Amerikaanse tango’s en andere fijne muziek van Trios les Amis, speelt bij Eetkamer Likkepot East of the Sun heerlijke jazz, treedt in de Korte Giststraat Zeeuwse singer-songwriter Jeremy Lahr op en in de Kloostergangen is er een concert bij kaarslicht van Douwe Eisenga.

8. De Middelburg 800 documentaire
Tijdens de N8VDN8 gaat de documentaire Middelburg 800 in première. Deze film over de 800 jaar dat Middelburg bestaat (stadsrechten heeft) is gratis te bezoeken, maar reserveren via de website van Cinema Middelburg is wel verplicht.

En de kers op de taart? De Westerscheldetunnel is zaterdag 28 oktober tolvrij. We raden u wel met klem aan om daar uw autolichten wél aan te doen.
De avond begint vanaf 19.00 maar vanwege de te verwachte drukte is het aan te raden om of vroeg te komen of het openbaar vervoer te pakken.

Meer informatie en up-to-date blijven over het evenement? Bekijk dan de website of Facebookpagina van N8VDN8 Middelburg.

Kaart en plattegrond gemaakt door de organisatie van N8VDN8

Comments

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.