De verandering van eej!

eej! zal niet meer gepubliceerd worden op papier.

Sinds de lancering in 2016 is het concept van eej! onveranderd. Maar daar waar de wereld constant wordt hervormd, zullen wij mee moeten bewegen.

Sinds de pandemie is begonnen, hebben we tegenslag na tegenslag gehad. Lange tijd hebben we geprobeerd alle opties om te publiceren op papier open te houden. Tussen de vele lockdowns door hebben we nummer 9 met veel moeite én trots kunnen maken. Maar door nieuwe wereldwijde problemen en de huidige economie is het nu voor ons onmogelijk geworden om het magazine te blijven produceren zoals we dat deden.

Voor lange tijd hebben we geloofd dat we nummer 10 nog zouden kunnen maken, zelfs met de verhoogde productiekosten. Maar terwijl wij al bezig waren met nieuwe artikelen te ontwikkelen, bleven de productiekosten stijgen. Met name in de afgelopen maanden zijn de kosten in een rap tempo omhoog gegaan. En zo zijn er meer obstakels op ons pad gekomen waardoor we niet meer op onze eindbestemming kunnen komen. Het is voor ons als onafhankelijke uitgever onmogelijk geworden om nog twee keer per jaar een tijdschrift uit te geven.

We gooien eej! echter niet weg.
We zijn trots op wat we hebben neergezet en opgebouwd in al die jaren. We hebben samen met alle makers en dankzij de lezers een bijzonder concept neer kunnen zetten. Onze visie blijft hetzelfde; we willen onbekende Zeeuwen een podium bieden en verhalen vertellen. Dat kan wellicht nu niet op papier, maar er zijn meer manieren om dit te doen. Hoe, gaan we nu uitzoeken. We houden ook de optie open om in de toekomst toch nog publicaties weer te maken, al is dit wellicht tegen beter weten in.

We willen graag al onze lezers bedanken voor alle liefde, steun en feedback die we hebben gekregen in de afgelopen jaren. We willen de makers en bijzondere persoonlijkheden bedanken die ons hebben binnengelaten en de kans gaven hun verhaal op papier te zetten.

Echter is dit niet het einde. We gaan door.

Wordt vervolgd, eej!