De dripping cakes van Daisy

Een taart bakken heeft iets magisch. Gooi de juiste ingrediënten bij elkaar en je eindigt met een stukje eetbare kunst.
Daisy (1984) gaat daarin nog een stukje verder. Onder het mom van ‘het oog wil ook wat’ maakt Daisy de meest uitbundige en oogstrelende taarten en cupcakes met als ultieme favoriet de dripping cake.

 

De druppels
Het liefst is ze hele dagen bezig met het maken van deze dripping cakes. Dripping cakes zijn letterlijk vertaald druppelende taarten. Ze geven de illusie dat de taart, of althans de buitenste glazuur- of botercrèmelaag aan het smelten is. Uiteraard druipen de druppels gemaakt van ganache, een mengsel van chocolade en slagroom, er niet echt af. Je kan ze zelfs zo dirigeren dat ze precies stoppen op de gewenste hoogte.
Boven op de taart gaat Daisy los met versiering. Dit kan eetbaar zijn in de vorm van allerlei soorten chocolade of snoepgoed, maar ook heel fleurig met (niet-eetbare) bloemen of, doe ’s gek, maak er een combinatie van!

[flo_one_half padding=”20px 20px 20px 20px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”20px 20px 20px 20px” class=”” ][/flo_one_half_last]

Weg met de fondant
Daisy bakte altijd al taarten en cupcakes. Het idee van de dripping cakes is gekomen nadat ze dat zag in Amerika.”Hier zie je voornamelijk taarten met fondant en marsepein, deze dripping cakes zijn weer ’s wat anders en in Zeeland nog relatief onbekend.” En dus heeft Daisy na veel research en veel oefenen besloten de taarten ook te verkopen. Dat Daisy ook gluten- en lactosevrije taarten aanbiedt is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Doordat ze zelf dit soort lekkernijen niet mag eten, weet ze precies hoe ze de juiste taart of cupcake kan bakken voor mensen die hetzelfde probleem hebben. Daarnaast kan Daisy ook veganistische taarten maken. En het mooiste van allemaal? Deze taarten zien en smaken gewoon hetzelfde als de ‘normale’ taarten!

Custom-made
De dripping cakes geven veel mogelijkheden om eindeloos mee te variëren qua gelegenheden. Van bruiloftstaarten bestaande uit meerdere lagen tot kleine verjaardagstaarten of een reveal-taart voor babyshowers.
Daisy maakt graag taarten op bestelling, helemaal naar wens van de klant. De kleur, smaak, topping: alles kan gepersonaliseerd worden.

[flo_one_half padding=”20px 20px 20px 20px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”20px 20px 20px 20px” class=”” ][/flo_one_half_last]

WINACTIE
Onlangs lazen we dat taart eten als ontbijt helpt bij het afvallen. Dat was de conclusie van een bloedserieus onderzoek. En als Grote Wetenschappers dat zeggen, wie zijn wij dan om dat te negeren?

Daarom mogen we één dripping cake van Daisy weggeven!

De cake en botercrème hebben een vanillesmaak. Daisy zegt dat de taart voor 6 tot 18 personen is, maar uit persoonlijke ervaring kunnen we u vertellen dat het meer richting de 18 personen is dan de 6: één klein stukje is genoeg om vol van te zitten.

En omdat in het onderzoek niet gespecificeerd stond of het om een bepaald soort taart ging, is deze taart ook niet lactose- of glutenvrij. Helemaal guilt-free is ‘ie dus niet.

Hoe doet u mee?
Like eej! magazine en de Cake Shop op Facebook en comment onder de foto op de pagina van eej! magazine met wie jij deze taart zou willen delen. Wil je extra kans maken? Like dan ook eej! magazine en de Cake Shop op Instagram.

U kunt meedoen met de actie tot donderdagavond 20.00 uur. Vrijdag maken we de winnaar bekend.

// LET OP! De winnaar dient de taart zaterdag 30 september op te halen bij Daisy’s pop-up store op Gravenstraat 12 te Middelburg //

De winactie wordt op geen enkele manier beheerd of gesponsord door Facebook en/of Instagram. De actie loopt tot donderdag 28 oktober 20.00 uur. Alleen deelnemers die reageren én de post liken op één van de twee social media platforms maken kans op de prijs. Indien op beide platforms wordt gereageerd maak je extra kans om te winnen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.