Flinke vent die mij uit Zeeland weghaalt

Eerlijk is eerlijk; de ‘ik zoek penvriend’-oproep heeft niet opgebracht waar ik op hoopte. Dat is jammer, maar dat zat er ook wel dik in.

Zou die ‘hang’ naar een penvriend komen omdat ik een ’90s kid ben zowat de laatste ben van mijn eindexamenklas van de middelbare school die nog niet knocked up is en in Zeeland is gebleven? Zij zijn allemaal naar De Grote Stad of Brabant vertrokken, hebben daar gestudeerd en zijn nu daar bezig een degelijk en burgerlijk leven op te bouwen. Ik ben na mijn studie weer teruggekomen naar Zeeland, maar nou moet ik ook eerlijk bekennen dat ik nooit echt ben weggeweest. Ik studeerde wel buiten Zeeland maar ging ‘gewoon’ vanuit Zeeuws-Vlaanderen iedere keer met de trein naar school.
Flinke vent die mij uit Zeeland weghaalt (misschien wel letterlijk). Of als er op miraculeuze wijze een waanzinnige loft in Londen op m’n pad komt, dan ben ik ook zonder pardon meteen vertrokken. Met of zonder vent.

Ik woon niet eens in Middelburg of Goes of een andere grote stad in Zeeland. Ik leef in de polder in een stadje met niet meer dan 2500 inwoners, volgens mijn laatste telling. Boodschappen doen is al een uitje op zich want dat moet in een ander dorp. De laatste keer dat ik een bioscoop heb gezien was toen ik naar Harry Potter en de Steen der Wijzen ben gegaan en alleen als de zon schijnt zie je hier op straat meer dan vijf mensen lopen.
Wonen op het platteland geeft een bepaalde orde en rust die denk ik in mijn jeugd heel belangrijk is geweest. Ik ben overigens zelf niet heel orderlijk. Mijn bureau is altijd een kleine puinzooi, maar ik weet er wel precies wat waar ligt. In m’n telefoon heb ik een lijstje met allerlei aantekeningen, van ‘dit moet je nog eens opzoeken’, tot mooie quotes, de kilometerstand van m’n auto, recepten, adressen, enzovoorts, door elkaar staan. Er zit geen volgorde in waardoor ik iedere keer verplicht ben de hele lijst door te scrollen om iets specifieks te vinden en vrijwel iedere keer ‘oh ja!’ roep als ik dan iets anders tegenkom. Als alles geordend zou zijn, zou ik de helft vergeten. Kortom; ik kan orde vinden in chaos.

Ik heb wel iets met lijstjes. Zo valt mij op dat Buzzfeed of Bored Panda (zoek op op Facebook, is leuk) -lijstjes me altijd trekken of van die dingen als ’10 tekenen dat je partner óók je beste vriend is’. Ik heb niet eens een partner en tóch klik ik op het verdomde artikel en zit ik ademloos de opsomming te lezen.

Ik ben vast niet de enige die lijstjes kan waarderen dus hierbij een lijstje.

Een top 5 met songs die ik de afgelopen twee weken heb ontdekt en vind dat jij ze ook ’s moet luisteren (allemaal te vinden op Spotify).

    1. KROY – Learn
    2. No Wyld – Grown up
    3. The New Basement Tapes – When I Get My Hands On You
    4. filous – Let it snow
    5. Twenty One Pilots – Ride
x D

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.