EEJ! EET: FoodFest 2018

Waar zijn we?: FoodFest, Cadzand-Bad
Wanneer zijn we er?: 4 juni 2018
Hoe was het?: De vorige keer zeiden we dat we hoopten dat we terug zouden gaan naar het strand. Helaas; we stonden vandaag toch weer in de Strandkerk van Cadzand-Bad. Maar is dat erg? Nee. De indeling van het terrein was enigszins anders en dat voelde goed aan. De gehele aankleding van het festival was verzorgd en stijlvol gedaan, maar door de ruime opzet met robuuste tafels was er wel wat weinig zitplek. Dat was met name vervelend als je op je gemak wilde eten.
De organisatie (Sergio Herman (Pure C, The Jane), Syrco Bakker (Pure C, Syrco.nl), Mark Labruyere (Delica Licious) en Petra Gorthmanns (Strandhotel Cadzand-Bad)) heeft het beste van de eerste twee edities gecombineerd: de liefde voor Zeeland van de eerste editie en de bijzondere lokatie van de tweede editie. Daardoor was het festival anders dan voorgaande keren, in positieve zin.
Er waren veel bekende gezichten uit eej! op het festival aanwezig, dus onze eej! eet selectie is wellicht niet erg verrassend.
Het betalingssysteem is met muntjes. Eén muntje kostte drie euro.

“Zoet en zout is zalig”

Wat?: Sea salted caramel latte
Bij wie?: Alpro & De Zeeuwse Branding
Hoe lang wachten?: Kort
Prijs?: 1 muntje
Formaat portie?: Een grote beker
Smaakte het?: Zeer zeker
Voor herhaling vatbaar?: Ja (we hebben zelfs een tweede ronde gedaan)
Verder nog iets?: Ten eerste willen we even zeggen dat we diep respect hebben voor iedereen die in de grote tent stond te werken. De muziek stond hier zó onwijs hard dat je er echt gek van werd. Rob van de Zeeuwse Branding (eej! #3) stond met de Alpro stand midden in de tent. Aangezien wij koffiefanaten zijn móesten we daarom meerdere keren de tent in. Deze koffiespecial met kokosmelk was alle lawaai en oorschade waard (nou ja misschien niet álle oorschade). De zoute balletjes in combinatie met de zalige zoete kokos maakte dat het drankje een unieke smaak en textuur kreeg die we nog nooit eerder hadden geproefd. Aan het einde van de avond hadden we een muntje over en die wilden we maar al te graag ruilen voor nóg een latte. Overigens ging deze latte wel gecombineerd met een paracetamol.

“Ultieme fingerfood”

Wat?: Crispy potato (rosti) met creamy cheese (cheddar en parmezaan) en jalapeño pepertjes.
Bij wie?: The Blend Brothers
Hoe lang wachten?: Kort
Prijs?: Uhh 2 muntjes, als we het goed hebben onthouden
Formaat portie?: Twee stuks, kan je prima in je eentje op maar delen is leuker natuurlijk
Smaakte het?: Ja joh
Voor herhaling vatbaar?: Ook dat ja
Verder nog iets?: We werden een beetje bang toen we die joekels van pepers op de rosti’s zagen, maar die waren helemaal niet zo heftig als dat we hadden verwacht door de smeuïge kaas. De pit zat er absoluut wel in, maar op een vriendelijke manier. Snap je? Dit gerecht van The Blend Brothers (eej! #1) had alles in huis om een absolute festivalfavoriet te zijn; crispy, goeie bite, smeuïgheid, pit, de mogelijkheid om te delen, smaak en het juiste formaat.

“Een beetje Japan in Zeeland”

Wat?: Cava met lychee, rozen en sake
Bij wie?: Blueness
Hoe lang wachten?: Kort
Prijs?: Drie muntjes
Formaat portie?: Een volle (plastic) beker
Smaakte het?: Ja!
Voor herhaling vatbaar?: Ja
Verder nog iets?: Er komt een nieuw concept van Sergio Herman in het Strandhotel van Cadzand-Bad en daar kregen we op Foodfest een voorproefje van. De sake en lychee in deze cocktail verraden welke invloeden het restaurant gaat krijgen: Japans. En dat smaakt absoluut goed.

“You either love it or hate it”

Wat?: Granaatappel, sakura en munt mocktail
Bij wie?: Blueness
Hoe lang wachten?: Kort
Prijs?: Twee en een half muntje
Formaat portie?: Volle beker, maar met veel ijsklontjes.
Smaakte het?: De één vond het heel lekker, de ander niet zo.
Voor herhaling vatbaar?: De één vindt dus van wel, de ander niet.
Verder nog iets?: Tanja Spuesens (eej! #3) maakt cocktails maar ook de alcoholvrije mocktails in een handomdraai voor Blueness. De munt in dit drankje is aanwezig en daar moet je van houden of niet. De één vond het drankje waanzinnig lekker, de ander is geen fan van munt en keurde hem dus meteen af. Een kwestie van smaak dus.

“Het ultieme broodje kroket”

Wat?: De Blend kroket
Bij wie?: The Blend Brothers
Hoe lang wachten?: Gemiddeld
Prijs?: Twee muntjes
Formaat portie?: Om te delen (wat wij deden) groot genoeg om de smaak te beleven en voor één persoon ook een mooi formaat
Smaakte het?: Jaaaaaaaaaa!!
Voor herhaling vatbaar?: Absoluut
Verder nog iets?: Het perfecte broodje, een saus waar je vingers bij aflikt, een kroket waar écht kwalitatief vlees in zit… Dit gerecht is ultiem geluk en doet alle andere broodjes kroket verbleken.

“Een duur maar verfrissende kop koffie”

Wat?: Nespresso T&C (vlierbloesem tonic, vlierbloesem siroop en Nespresso espresso leggero)
Bij wie?: Nespresso
Hoe lang wachten?: Gemiddeld
Prijs?: Twee en een half muntje
Formaat portie?: Zelfde glas als bij alle andere kraampjes
Smaakte het?: Ja!
Voor herhaling vatbaar?: Nou misschien niet voor deze prijs
Verder nog iets?: Nooit geweten dat koffie zo fris kon zijn. De vlierbloesem is duidelijk aanwezig, maar de koffie ook gelukkig. Drankje was goed koud natuurlijk door de ijsblokjes, maar daardoor zit er aan het einde van het liedje niet echt heel veel drankie in je bekertje. Dat gecombineerd met het feit dat het toch €7,50 is dat je neerlegt, deed ons doen besluiten dat we niet nog een tweede portie namen (jammer want was echt super lekker!).

“Alle zintuigen worden geprikkeld”

Wat?: “Zeure vis” (zurkel, appel, en tree to bar chocolade)
Bij wie?: The Chocolate Line
Hoe lang wachten?: Kort
Prijs?: Twee en een half muntje
Formaat portie?: Oogt klein, maar is precies genoeg
Smaakte het?: Aan alle kanten!
Voor herhaling vatbaar?: Zeker weten
Verder nog iets?: Dominique Persoone (ja, dé chocolademan) maakte hoogstpersoonlijk de afwerking van dit gerecht voor je neus af en dat voegt wel wat toe aan dit toch al bijzondere bordje. Alles aan dit gerecht is buitengewoon. De smaken, de opmaak, de kleuren; we loved it all. De prijs viel ons daarom heel erg mee en was daarmee wat ons betreft qua prijs-kwaliteit de topper van het evenement.

“De zoete afsluiter”

Wat?: Een doosje macarons
Bij wie?: Ruben Jan Adriaan
Hoe lang wachten?: Helemaal niet
Prijs?: Drie muntjes
Formaat portie?: In een doosje zitten zes macarons
Smaakte het?: Jazeker
Voor herhaling vatbaar?: Absoluut
Verder nog iets?: Terwijl dit artikel getikt wordt, wordt er ook één voor één kundig een macaron naar binnen gewerkt (niet allemaal hoor, we bewaren er een paar). In eej! #4 hebben we al geconcludeerd dat Ruben Jan heer en meester is van de macaron en dat is echt gewoon zo.

“Knapperrrrrrig”

Wat?: Campremy pavé, een zuurdesem brood
Bij wie?: Vlaamsch Broodhuys
Hoe lang wachten?: Helemaal niet
Prijs?: Een muntje
Formaat portie?: Een schattig broodje, hier kunnen we wel een paar dagen mee vooruit
Smaakte het?: Ja
Voor herhaling vatbaar?: Ja, maar…
Verder nog iets?: …Eén muntje, drie euro dus, is wellicht wat veel voor zo’n relatief klein broodje. Op de website van het Vlaamsch Broodhuys zien we echter dat het broodje normaliter 55 cent goedkoper is. Dat voelt toch wat prettiger en dan zeggen we: dit heerlijke knapperige brood willen we zeker nog een keer kopen.


DISCLAIMER: SMAKEN VERSCHILLEN

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.