FL Festival: Fashion, Yachting en Food

foodielicious-banner-eej-magazine-bruinisse-jachthaven-zeeland-festival

Wist u dat de Jachthaven van Bruinisse aan het grootste zoutwatermeer van Europa ligt? En dat deze prachtige plek, die in de zomer een goede toeristische trekpleister is, heel duurzaam is met onder andere hergebruik van douchewater, zonnepanelen en recyclebare steigers?

Een unieke lokatie dus waar op zaterdag 10 september (da’s morgen!) voor het eerst FL festival wordt georganiseerd.

Het festival heeft drie duidelijke hoofdthema’s waar de gehele dag aandacht aan wordt besteed: Fashion, Yachting en Food.

Fashion
Op steenworp afstand van Bruinisse ligt het hoofdkantoor van O’moda in Zierikzee, een trendsettende keten met oogstrelende mode dat ook nog ’s vriendelijk voor de portemonnee is. Het Zeeuwse bedrijf kan dus niet ontbreken op een festival als FL Festival; zij zullen daarom modeshows geven vanaf de catwalk te midden van de Jachthaven. Ook modeguru Fred van Leer zal acte de présence geven en her en der men van modeadvies voorzien.
Uiteraard kan je je modehart ook ophalen bij de FL Boutique en is er voor de mannen een barbier aanwezig op het terrein.

Yachting
Bij een Jachthaven hoort natuurlijk watersport. Daarom kunnen de kinderen lekker spetteren met water, kan je een rondje meevaren op de boot en is er een zeilkledingshow te water!

Food
Hoe maak je nou een culinaire maaltijd aan boord? Maurice de Coninck van Da Maurizio zal het demonstreren tijdens een kookdemo.
En wat is nou een festival zonder eten? Uiteraard wordt de inwendige mens goed verzorgd de gehele dag met heerlijke G&T’s van Skully Gin, een zalige Champagnebar en heerlijke gerechten van verschillende restaurants waaronder Asian Glories, Bru17, sushirestaurant Oni en Oester & Soja.
Daarnaast zijn er ook een aantal foodtrucks met onder andere oesters en echte Zeeuwse frietjes van Zilt-E.

foodielicious-carpaccio-asian-style-eej-magazine-bruinisse-jachthaven-zeeland-festival

Proef zeker de ‘Carpaccio Asian Style’ van Oester & Soja! Een dikke aanrader wat ons betreft.

Een bijzondere touch aan het festival zijn de masterclasses die gegeven worden. Zo kan je onder andere alles leren over sushi en sake, oesters en champagne en geven onze vrienden van Blend ook een eigen masterclass over streetfood en cocktails.
Het leukste van allemaal? Het is geheel gratis! Er zijn wel maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij met het inschrijven (om 14:00 uur!).

foodielicious-masterclasses-eej-magazine-bruinisse-jachthaven-zeeland-festival

Wij zijn er in ieder geval morgen ook bij om de sfeer te proeven. Zie je ons rondlopen? Zeg dan zeker even gedag, vinden we leuk!

Food & Lifestyle Festival
Gratis entree
14:00-23:00
Jachthaven, Bruinisse

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.