Gezouten pindarotsjes

Omdat ik nog een lading macarons moest bakken heb ik het mezelf deze week makkelijk gemaakt. Erg makkelijk. De oven was non stop in gebruik dus moest ik iets bedenken waarbij de oven overbodig was. Het is niet zozeer een recept, meer een ‘how to’, want pindarotsjes maken is bijna net zo weinig werk als het maken van een tosti.

Het recept bestaat uit twee ingrediënten; gezouten pinda’s en melkchocolade. Ik gebruikte gezouten pinda’s omdat, tja… chocolade en zout een hemelse combinatie is. Geloof mij maar.

Dit heb je nodig

Een plat oppervlak zoals een bakplaat of snijplank
Een velletje bakpapier
Een houten lepel of spatel
Een pan en hittebestendige kom (au bain-marie)

Ingrediënten (voor circa 30 rotsjes)

350 gram melkchocolade
250 gram gezouten pinda’s

Zo ga je te werk

  1. Zoals ik al zei is het maken van pindarotsjes echt een piece of cake. Begin met het in stukjes breken van de chocolade en doe deze in een hittebestendige kom. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Ze de hittebestendige kom op het pannetje en zorg dat de kom het water niet raakt. Roer af en toe in de chocolade tot het helemaal gesmolten is. Haal de kom van de pan.
  2. Roer de gezouten pinda’s goed door de chocolade. Laat het mengsel van pinda’s en chocolade een minuutje staan. Bekleed ondertussen een plat oppervlak met bakpapier. Maak met behulp van een eetlepel hoopjes van de pinda’s met chocolade op het bakpapier. Zet de rotsjes een minuut of 10 in de koelkast en klaar zijn je gezouten pindarotsjes.

Ik zei je toch, makkelijk! Ik denk niet dat ik ooit iets makkelijker heb gemaakt dat zó lekker was. Wat mij betreft een echte aanrader die jullie allemaal een keer moeten maken.

Liefs Iris

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.