Kokos-chocoladeballetjes

Vandaag even een ander soort recept dan je gewend bent van mij. Voor dit recept heb je namelijk geen oven nodig en ook geen mixers, keukenmachines, deegrollers en andere zooi. Dat is eens even makkelijk hè?! Oh ja, had ik al gezegd dat je ook maar drie ingrediënten nodig hebt om deze kokos-chocoladeballetjes te maken?

Geen moeilijk recept, geen lang verhaal.

Dit heb je wél nodig

Een pannetje met een laagje water
Een hittebestendige kom
Een houten lepel
Bakpapier

Ingrediënten (circa 30 balletjes)

  • 350 gram geraspte kokos
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 360 gram pure chocolade, in stukjes

Geraspte kokos vind je in de meeste supermarkten bij de bakspullen en bij sommige zelfs bij de Aziatische producten in het schap. Gecondenseerde melk vind je in iedere supermarkt, meestal in de buurt bij de koffiemelk, en zit in een klein blikje.

  1. Doe de inhoud van een blikje gecondenseerde melk en de kokos bij elkaar. Roer met een houten lepel tot een smeuïg geheel. Draai met de hand balletjes ter grote van een golfballetje van het kokosmengsel en druk de balletjes goed aan. Leg de balletjes los van elkaar op een bord of snijplank en zet de balletjes een half uurtje in de vriezer.
  2. Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe 260 gram van de chocolade in een hittebestendige kom, zet de rest even apart. Smelt de chocolade in de hittebestendige kom au bain-marie. Zet een pan op een laag vuurtje met een laagje water. Zet hier in de hittebestendige kom, zorg dat deze het water niet raakt. Roer de chocolade af en toe door en wacht tot de chocolade gesmolten is.

  1. Haal de kom van de hittebron als de chocolade goed gesmolten is en er geen stukjes meer in zitten. Doe hier meteen de achtergebleven stukjes chocolade bij en roer tot alles gesmolten is. Op deze manier stolt de chocolade wanneer deze afkoelt en word ‘ie weer lekker knapperig.
  2. Haal de kokos balletjes uit de vriezer en haal ze met behulp van een vork of lepel door de gesmolten chocolade. Leg ze op een velletje bakpapier zodat niet de hele keuken onder de chocolade zit. Hierbij moet je een beetje snel te werk gaan omdat de chocolade na een minuut of 4 begint te stollen, dus harder wordt. Zet de balletjes even in de koelkast zodat de chocolade goed kan uitharden en klaar is Kees!

Als je fan bent van Bounty repen kan ik je zéker aanraden deze een keer thuis te maken. Geloof me, de lekkerste variant op een Bounty reep die je ooit op hebt! Oh, en wil je dat ‘ie écht als een Bounty reep smaakt, vervang dan de pure chocolade voor melkchocolade.

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.