Kokosmakronen

Wie vaker op mijn website kijkt voor leuke recepten weet misschien wel dat ik gek ben op tropische smaken, waaronder kokos. Toen ik er dus achter kwam hoe makkelijk het is om zelf kokosmakronen te maken ben ik meteen aan de slag gegaan. Even over de kokosmakroon, ik denk dat iedereen deze wel kent. Een heerlijk zachte kokos koek die wordt gebakken op een velletje eetpapier, als kind was ik er al gek op. De papiertjes voor onder de koeken heb ik niet kunnen vinden, dus ik maakte ze zonder, net zo lekker!

Ik denk niet dat ik een lekker recept ken dat makkelijker is dan deze. Je hebt er geen onvindbare ingrediënten voor nodig, je hebt er geen mixer voor nodig en het beste van dit alles? Deze kokosmakronen zijn zowel gluten- als lactosevrij.

kokosmakronen-life-is-like-a-pie-1

Wat heb je nodig?

Een bakplaat
Bakpapier
Rubberen spatel of een lepel

Ingrediënten (voor circa 12 koeken)

  • 3 eiwitten
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram geraspte kokos

kokosmakronen-life-is-like-a-pie-2

Aan de lijst van ingrediënten kun je al zien hoe simpel dit recept eigenlijk is. Op één eiwit gebruik je altijd 50 gram suiker en 50 gram kokos. Zo kun je dit recept dus heel makkelijk omrekenen voor een andere hoeveelheid koeken.

Zo ga je te werk

1. Scheidt de eidooiers van de eiwitten, voor dit recept worden alleen de eiwitten gebruikt. Verwarm de oven voor op 170 graden en leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
2. Doe de eiwitten, suiker en kokos bij elkaar in een kom. Roer de ingrediënten met een lepel of rubberen spatel goed door elkaar. Verdeel het beslag met behulp van twee lepels over de bakplaat. Maak de hoopjes niet te glad, echte kokosmakronen zien er wat grillig en slordig uit. Laat tussen de hoopjes enige ruimte over zodat de koeken niet tegen elkaar aan bakken.
3. Bak de koeken in 20/25 minuten mooi goudbruin van kleur. De grillige puntjes op de koeken mogen best wat donkerder zijn, geen probleem. Als de koeken écht te snel bakken kun je altijd de oven terugdraaien naar 160 graden.

kokosmakronen-life-is-like-a-pie-3

Ik kan je garanderen dat je keuken nog nooit zó lekker geroken heeft. Laat de koeken op de bakplaat afkoelen en smullen maar!

Liefs Iris

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.