Lekker een weekje parkeren

[flo_one_half padding=”20px 20px 20px 20px” class=”” ]

Lekker een weekje parkeren.

[/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”20px 20px 20px 20px” class=”” ]groetjes-uit-p-klare-taal-eej-magazine-r-van-casuwele[/flo_one_half_last]


Fictie in de werkelijkheid vertaald in de vorm van een column. Met als bron de Provinciale Zeeuwse Courant door uw reporter die zo nu en dan ter plaatse is. Om u te voorzien van enige duiding, ter voorkoming van grootschalig patriotisme en vanwege de drang naar onderzoeksjournalistiek gaat uw reporter de straat op.

Dan de hoek om. Vervolgens duikt hij een willekeurige camper in.


U denkt vast, wat heeft uw reporter er zo lang van weerhouden om een column te schrijven. Wel, daar zal ik u niet mee lastig vallen.

Er is namelijk Internationaal Camper nieuws! En u weet, de zomerperiode is dé periode voor een vorm van stress die ontstaat wanneer men de camper moet volladen met speciale kampeerartikelen. Denk bijvoorbeeld aan: veldbedden, opstapjes, dashboard anti-slip mat, drankhouder aircooler, noodhamer, opzet spiegels, windvanger, oprijdblokken, koffie, handige accessoires en uiteraard de E-4motion elektrische vouwfiets maxi-de-luxe.

De Provinciale Zeeuwse Courant kopte onlangs: “Hansweert is het camperparadijs”. Het stond zelfs op nummer 1 bij “meest gelezen Bevelanden”, al weet ik niet of dat echt van belang is om op 1 te staan. Op nummer 2 stond de in mijn ogen zeer filosofische zin “De hulpdiensten moeten zoeken naar locatie ongeval. Nummer 3 was het bericht “Wespenverjager uit Goes zit langer vast”. Maar om weer terug te komen over het zogenaamde Camperparadijs. Ik heb het onderzocht en wat blijkt nu. Er zijn maar liefst 5 parkeerplekken die speciaal voor campers gemaakt zijn.

“Wij zijn al drie avonden om zes uur langsgereden om te kijken of er plek was. Maar steeds stond het vol”

Helaas bezit ik geen Mercedes Hanomag L306 D kampeerauto. Echter was ik toch benieuwd wie die geluksvogels zijn die een plekje weten te bemachtigen aan het felbegeerde strookje asfalt aan de Voorhaven in Hansweert.

Ik weet het, u verwacht nu van mij een zeer interessant stuk over het betreffende stukje parking. Maar hoe moet ik in hemelsnaam iets leuks schrijven over een parking terwijl er in de rest van de wereld nog zoveel meer boeiende dingen gebeuren.

Dit heb ik opgelost door naar de Voorhaven in Hansweert te fietsen met als doel om iemand te spreken die daar zijn camper geplaatst heeft. Na uren fietsen was ik dan eindelijk aangekomen. Was er verdorie geen plek om mijn fiets te parkeren. Daar was klaarblijkelijk geen rekening mee gehouden toen het bestemmingsplan werd ondertekend door het college van B&W. Ik had er zelf overigens ook nooit aan gedacht dat ik ooit in mijn leven naar een kampeerauto hotspot zou fietsen.
Nadat ik mijn fiets opgevouwen had (ideaal in zo’n geval) werd er iets naar mij geroepen vanuit een nogal louche uitziende camper. Of ik een bakkie wilde doen, dacht ik te horen. Als ik nu iets verschrikkelijk vind, dan is het wel een BAK koffie. Maar aan de andere kant was het zo dat ik de vraag van deze nogal professioneel uitziende gewichtheffer annex camperbezitter niet wilde negeren. Ik antwoorde: “Lekker buurman, ik neem wel een plakkie cake mee”. Ik kon het woord “Plakkie” haast niet over mijn lippen krijgen maar wilde meegaan in de belevingswereld van dit figuur.

Hij stelde zich voor als Koppe Clauskinderen. Een fervent vrouwenvolleyballiefhebber en Jeu de Boules speler in de topklasse van de amateurs regio zuidwest. Ongehuwd en niet geheel ongeschonden door het leven gekomen. Hij heeft namelijk ooit zijn been op 138 plekken gebroken door een weddenschap. Wat die weddenschap inhield wil hij echter niet vertellen. Wel wilde hij kwijt dat er een pak vla, een cirkelzaag, 5 rozen en een rolgordijn aan te pas kwamen destijds.

Volgt u de actualiteit op de voet?
*neemt een slok van zijn BAK koffie en mompelt iets)…*

Kunt u dat alstublieft herhalen?
*neemt nogmaals een slok van zijn BAK koffie en mompelt iets)…*

En wat kan ik daaruit opmaken?
Dat heel dat systeem voor geen kloten deugt meneer. Dat is wat u daaruit kunt opmaken. En nu alstublieft een normale vraag. Aan al dat diepzinnige heb ik geen gebrek hier op mijn mooie parkeerplaatsje. Zit ik verdomme een beetje te zappen, blijkt dat Flodder en Pippi Langkous op dezelfde tijd uitgezonden worden op mijn campertelevisietoestel. Nee, doe mij dan maar een mammoettanker die hier voorbij vaart. Ik kan daar uren naar turen. De radio staat meestal aan, maar om het uur moet ik er even naartoe lopen want ik hoef dat nieuws niet te horen. Ik wil gewoon m’n bakkie doen, Italiaans food tijdschriffie erbij en zitten in die zetel waar nu die rotkat van de buren op ligt.

Kijkt u wel naar de Olympische Spelen?
Jazeker. Maar het liefst zonder commentaar. Ik kan zelf wel 10km open water zwemmen volpraten tegen mezelf.

Waar heeft u het dan zoal over?
Het begint meestal bescheiden. Ik vraag mezelf hoe mijn dag was. Vervolgens meestal een stukkie politiek. Dan een dingetje religie en ik eindig meestal met veel gevloek en getier omdat ik mezelf tegengesproken heb op een bepaald moment. Meestal laat hetgeen wat ik zie op tv mij koud. Overigens pasgeleden wel een prachtige documentaire gezien over een Colombiaanse postzegelverzamelaar die op reis ging met een stel IJslandse wetenschappers op zoek naar leven in een Duitse brouwerij.

Gaat u hier nog lang staan met uw camper?
Ik vind dat koppel die elke dag om 6 uur langsrijdt op zoek naar een parkeerplek wel geinig. Zolang zij voorbij rijden zal ik hier blijven zitten.

Ik pakte vervolgens mijn fiets en bedankte Koppe van Clauskinderen voor dit openhartelijke en verhelderende gesprek. Ik was nog geen 5 meter verder gefietst en ik zie dat zelfs mijn voormalige fietsparkeerplekje wordt gebruikt door een andere fietser. Hem werd echter geen koffie aangeboden door Koppe. Die had zich al verscholen in zijn camper. De rotkat van de buren was weggejaagd en hij zat duidelijk comfortabel te kijken naar de voorbijvarende bedrijvigheid.

Ik fietste over de Zeedijk en zag in de verte een circus. Het was een grote rode tent en duizenden auto’s stonden er rond geparkeerd in de velden. Tot mijn verbazing zag ik de circusolifant genieten van de avondzon en toen blies hij dit columnpje uit. Bij voorbaat tot snel, wanneer er iets of niets te melden valt. Dat valt nog te bezien.

R. Van Casuwele.

ELKE OVEREENKOMST MET BESTAANDE PERSONEN, GEBEURTENISSEN, PLAATSEN OF ENTITEITEN BERUST OP LOUTER TOEVAL IN DE WERKELIJKHEID.

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.