“Wat je van ver haalt is mooi”

Begin november kregen we het bericht dat eej! genomineerd was voor de prestigieuze Mercur award in de categorie ‘artdirection van het jaar’.
Toen we dat hoorden, hadden we al gewonnen. Het klinkt clichématig, maar dat voelde echt zo. Om als klein en onafhankelijk magazine genomineerd te zijn tussen ‘de grote jongens’ is een enorme eer en erkenning.

Gisteravond was de uitreiking en we hebben helaas niet het felbegeerde beeldje mee naar huis kunnen nemen, maar wel de prachtige woorden die de vakjury over eej! schreef in het juryrapport.

De jury schrijft dat eej! onbekend was, maar meteen bemind.

“In de bomvolle dozen die elk jurylid had ontvangen, zaten ook wat verrassingen. Zoals eej! magazine met Zeeland en de Zeeuwen als uitgangspunt. Een cadeautje! [..] Door de openboekbinding kan het magazine mooi vlak open blijven liggen op de salontafel. En daar hoort het zeker thuis.”

De jury eindigt het artikel met:

eej! is gedurfd en onderscheidend met veel oog voor detail.

Eva, Viorella en Petri bij de Mercurs 2017.

Daarnaast zagen we in FONK -een magazine voor mensen werkzaam in de marketing, media, reclame en design- een eigen selectie aan winnaars. Daarin schrijven zij dat zij vinden dat eej! magazine en Hard Gras hadden moeten winnen in de categorie artdirection van het jaar.

“De Mercur jury van 2017 heeft Elle de eer gegeven om met de titel Artdirection van het jaar te mogen strijken. Op zich niets mis mee, maar ook een veilige keuze vinden wij van FONK.”

FONK onderstreept dat artdirection een belangrijke discipline is en het aanbod dit jaar enorm breed was, daarom kozen zij voor twee bekroningen in de categorie, waaronder eej! magazine.

“Dit magazine is van een totaal andere orde dan het gemiddelde ‘regio-magazine’. Het ontbeert iedere vorm van schreeuwerigheid, de pagina’s zijn clean vormgegeven en voorzien van prachtige fotografie. En dan het papier en dat fijne ruggetje: hier wordt iedere bladenmaker blij van!”

Het volledige artikel over eej! in FONK kan je hier lezen vanaf pagina 44.

Wij willen alle winnaars van de Mercurs 2017 feliciteren met hun prijs!

-Viorella

Ook mee kunnen praten over eej!? Koop dan het magazine in de eej! shop of zoek een verkooppunt. Is eej! niet bij jou in een fysieke winkel in de buurt te koop of heb jij een winkel waar je eej! zou willen verkopen? Laat het ons weten!

 

De titel van dit artikel is de titel die de vakjury van de Mercurs aan het stukje over eej! had gegeven in het juryrapport.

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.