Oktober woonmaand: Binn’nkiek’n bij Viorella

De dagen worden korter, de wolkjes komen wat vaker voor de zon en de tussenin jas wordt tevoorschijn gehaald. Tijd om thuis dicht bij de verwarming te zitten en de gezelligheid in huis te halen! Daarom is oktober de woonmaand; de maand om het binnenshuis wat aangenamer te maken!
Iedere woensdag in oktober delen we een artikel gerelateerd aan interieur en wonen.

En we trappen af met een fotoserie die regelmatig aangevraagd wordt per mail of via Facebook of Instagram. Namelijk een kijkje achter de schermen, een kijkje op het hoofdkantoor van eej! magazine.

Nou moeten we u teleurstellen. eej! heeft geen daadwerkelijk hoofdkantoor. We zeggen wel eens gekscherend dat we aan het werk zijn op de eej! headquarters, maar dan bedoelen we 9 van de 10 keer het kantoor van hoofdredacteur Viorella.
Maar, aangezien er genoeg te zien is op die 9m² nemen we u toch mee en gaan we binn’nkiek’n.


Container gezocht
“Het kantoor is veel te klein, laten we daar even mee beginnen. Het liefste zou ik in de tuin een grote zeecontainer of XL tuinhuis willen hebben als kantoor maar ik heb dit en dat is voor nu ook prima.
De indeling is daarom ook heel simpel. Als je binnenkomt kijk je zo op m’n bureau met iMac met aan weerszijde kastjes. Rechts staat een grote IKEA Kallax kast, niet de mooiste kast van de wereld maar wel praktisch: hij kan makkelijk een paar honderd tijdschriften houden. En midden voor het raam staat een marmeren tafel met een rollend kastje, dat kastje is overigens één van de weinige meubelstukken in deze kamer die niet oud is.
Wat je niet ziet op de foto is links de bank en dat er tussen de donkerbruine kast en de IKEA-kast nog een inbouwkast zit met een printer, veel troep en de administratie.”


Plaatjes kijken
“Het is geen geheim dat ik verslaafd ben aan tijdschriften maar dat ik zelf geen letter lees. Niet dat ik dyslectisch ben, maar ik ben erg visueel ingesteld; ik kijk graag plaatjes. Ik heb bijvoorbeeld in de kast onder andere de Koreaanse, Russische en Japanse Vogue staan, wat onwijs mooie tijdschriften zijn, maar ik kan er geen letter uit lezen. Ook heb ik tientallen edities van de Italiaanse Vogue (mijn favoriete internationale editie van het merk) maar heb er uiteraard nog nooit wat uit gelezen.
Naast vakken met tijdschriften probeer ik ook ‘hoekjes’ te maken in de kast. Met de nadruk op ‘probeer’. De hoekjes verdwijnen steeds meer doordat ze worden leeggehaald om er nog meer tijdschriften in kwijt te kunnen.”

[flo_one_half padding=”20px 20px 20px 0px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”20px 0px 20px 20px” class=”” ][/flo_one_half_last]

Oude meuk
“Bijna alles in m’n kamer is tweedehands, brocante, vintage of zelfs antiek. M’n bureau is echt oud en de lades gaan ook bijna niet open, daar moet je echt hard aan snokken.
Met m’n bureaustoel, waar ik er twee van heb, heb ik veel mazzel gehad. Ik vind moderne bureaustoelen namelijk niet lekker zitten. Deze stoeltjes zitten fantastisch, ik kan er uren op zitten zonder pijn te krijgen in m’n rug.”


Groen, groen, dood
“Naast de oude meuk vind je ook veel planten in m’n kantoor. Ik heb geen groene vingers maar er staan inmiddels wel tegen de 40 plantjes in de kamer.
Zowat alle plantjes zijn klein en sommigen daarvan schreeuwen ook om verpot te worden, maar als dat gebeurt weet ik zeker dat ik ze niet meer kwijt kan hier! Naast dat vind ik die kleine plantjes wat makkelijker in onderhoud. Want ik kan zelfs vetplantjes nog laten sterven. Maar als er een plantje het loodje legt, vervang ik ‘m wel. Niet persé door hetzelfde soort maar door wat dan ook er op m’n pad komt, dus de groenbekleding wisselt hier regelmatig af.
Behalve bij m’n lievelingsplant die ik al twee keer op onverklaarbare wijze heb laten sterven, de Polyscias Fabian (die grote plant op het karretje), dat vond ik echt verschrikkelijk want ik ben helemaal weg van die plant. Fabian 3.0 gaat nu wel al heel lang mee en blijkt goed te aarden.”

[flo_two_third padding=”20px 20px 20px 0px” class=”” ][/flo_two_third] [flo_one_third_last padding=”20px 0px 20px 20px” class=”” ]Niet om op te zitten
Dit bankje was liefde op het eerste gezicht. Ik kwam ‘m per toeval tegen in Etten-Leur en dacht dat ‘ie onwijs duur zou zijn, want dat zijn ze meestal. Maar ik ging toch maar vragen wat het ding zou moeten kosten. Een paar tientjes bleek, ik kon het bijna niet geloven. De volgende dag ben ik met een grotere auto ‘m meteen komen ophalen. Bijna niemand vindt ‘m lekker zetten en zowat iedereen glijdt er af, misschien dat ‘ie daarom zo goedkoop was haha! Maar ik vind het bankje wel prettig en zit er ook graag overdwars op samen met Teddy, ik kan er zelfs half op liggen en slapen.
Het tijdschriftenrek heeft maar drie vakken, wat nu nog prima is maar strakjes niet meer natuurlijk, want waar laat ik de komende nummers van eej! dan?! Er is ook een versie met negen vakken dacht ik, wellicht moet ik die aanschaffen, dan kan ik weer een paar jaar vooruit.” [/flo_one_third_last]


Mix & match
“Het was de bedoeling dat er links en rechts van m’n bureau niks zou staan, sowieso wilde ik in eerste instantie m’n kantoor zo leeg mogelijk houden en een bepaalde ‘Scandinavische rust’ creëren. Oordeel zelf maar of dat gelukt is.
Aan weerszijde van m’n toch al grote bureau staan twee kastjes met rechts een aquarium en, uiteraard, planten en aan de linkerkant staat een pastelkleurig kastje dat ik voor m’n verjaardag van de overburen heb gekregen met daarop een Monstera Deliciosa, m’n grote trots, en links hangt een proefdruk van eej! #1. Op het bureau zelf staat nog een mini-kasje die ik ooit bij de kringloop heb gevonden. Er zat een onwijs lelijk bloemstuk in maar nu, met een paar kleine plantjes erin, is het een heel bijzonder ding.
Op de vensterbank staat een klein papiertje met in piepkleine lettertjes een quote van Steve Jobs die je eigenlijk niet mag missen, namelijk: ‘The only way to do great work is to love what you do.‘ Eerst stond er een quote van Casey Neistat: ‘Do what you can’t‘, maar die quote betekent zoveel voor me dat ik het inmiddels op mijn arm heb laten tatoeëren.”

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.