DIY betonkrukje

De dagen worden korter, de wolkjes komen wat vaker voor de zon en de tussenin jas wordt tevoorschijn gehaald. Tijd om thuis dicht bij de verwarming te zitten en de gezelligheid in huis te halen! Daarom is oktober de woonmaand; de maand om het binnenshuis wat aangenamer te maken!
Iedere woensdag in oktober delen we een artikel gerelateerd aan interieur en wonen.

Vorige week heeft u gezien hoe we een decoratief kandelaartje maken voor weinig centen, maar we begrijpen ook dat u nergens plek in huis heeft om deze kwijt te kunnen. Daarom laat Jeroen van DutchAtittude (en Munnikken eej! #3 en binnenkort ook eej! #4) deze week zien hoe je super-onwijs-mega-makkelijk een praktisch krukje van beton kunt maken!

[flo_two_third padding=”20px 20px 20px 0px” class=”” ][/flo_two_third] [flo_one_third_last padding=”20px 20px 20px 20px” class=”” ]//BENODIGDHEDEN//
– Drie pootjes. Kunnen metalen balkjes zijn, een bezemsteel in stukken gesneden; wat dan ook je in huis hebt. Als de delen maar een gelijke lengte hebben.
– Betonmix
– Water
– Schroefjes
– Een schone emmer. Hoe groter de diameter van de emmer, hoe groter het (zit)oppervlakte zal zijn. uiteindelijk[/flo_one_third_last]

[flo_one_half padding=”20px 10px 20px 0px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”20px 0px 20px 10px” class=”” ]//STAPPENPLAN//
1. Schroef en paar schroefjes in de uiteindes van de pootjes (als het van hout is). Dit zorgt voor meer grip in het beton.
2. Maak de betonmix volgens de instructies van de verpakking en gooi een laagje van ongeveer 10 tot 15cm in de schone emmer. Tik een paar keer met de emmer op de grond zodat de lucht uit de beton verdwijnt.
3. Doe de pootjes in de emmer met beton met de schroefjes in het beton. Zorg voor een gelijke afstand tussen de poten.
Optioneel: Plak stukjes hout vast aan de pootjes zodat er een kleine afstand komt tussen de pootjes en de emmer. Dit haal je er later af als alles hard is, maar dan staan de pootjes wat eleganter.
4. Laten uitharden! Minstens twee dagen.
5. De emmer voorzichtig (maar toch met een beetje kracht) van de kruk halen.

Klaaar![/flo_one_half_last]

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.