Omrijden tussen Vogelwaarde en Terhole

Omrijden tussen Vogelwaarde en Terhole


Soms lees je de krant, en schieten de tranen in je ogen. Vanwege het nieuws dat je waarneemt en probeert te begrijpen. Dat je boos en verdrietig tegelijkertijd wordt.

Zo las ik afgelopen week iets wat mij deed schrikken.

VOGELWAARDE – Wie het gewend is over de provinciale weg N290 van Vogelwaarde richting Terhole en andersom te rijden, is vanaf aanstaande maandag ‘de klos’.
Omrijden tussen Vogelwaarde en Terhole.


Woorden schoten te kort. Zoals later ook bleek. Na 4 dagen had het artikel op de website nog geen reacties ontvangen. Terwijl toch met duidelijke blauwe letters lichtelijk gecommandeerd werd om AUB te reageren.

Mensen die onder een digitaal artikel reageren onder pseudoniem vind ik oninteressant. Ik wilde een buitenmens tegenkomen en hem in de ogen kunnen kijken wanneer hij antwoord op een moeilijke vraag van mijn kant.  

Om het jaar feestelijk af te sluiten had ik besloten om naar een ‘gezellige’ plek te gaan. Ik had VIPtickets voor een BBQ bij de brandweer van Krabbendijke op de kop weten te tikken. De dag ervoor las ik iets waar ik graag meer over wilde weten. Het nieuws van de dag in gemeente Reimerswaal was: “Campagneborden voor een veilige jaarwisseling gaan in vlammen op’’. 

Ik schoof een design kruk aan de bar van de mannen van Brandweer Krabbendijke. Ik zat naast een potige veertiger met een veer in zijn haar. Hij droeg een scooterslot om zijn nek. Zo’n type die je liever niet tegenkomt op Tinder.


Zijn naam is Pavlov Offliet. En de vraag die hij moet beantwoorden is: Hoe vier jij nieuwjaar?
Een recordpoging van 30 oliebollen eten in 10 minuten. Daarna het maagzuur afblussen met een mengel van Champagne en een redelijk grote sigaar.

Wat is 2016 voor jou geweest?
Zeg. Het is nog niet klaar hoor makker. Al die prijzen die mensen plotseling krijgen begin december. Het duurt nog even. Ik durf er nu nog niets over te zeggen.

Heb je daar angst over? Is dit misschien het jaar van angst voor jou?
Jahoor, daar gaan we. De media wil ons, werkvolk dat we zijn, angst aanpraten. Ik ben helemaal niet angstig als je dat soms denkt!

Ben u wellicht een boze blanke man?
Nu is het.. Potv.. Godv.. BRAFKJ kjink kjaf koj bof

U bent een verwarde man?
Nee

Dus u bent voor het Oekraïne-referendum?
Nee, dus Ja.

Wat wens je iedereen toe in 2017?
Chronische hik aan iedereen die zijn macht misbruikt. Of fantoompijn.
Voor de mensen van goede wil, een jaar lang gratis Efteling met de kids. Of een doos vol kortingsbonnen van de Action. Of een paleis in een Jungle. Of een dag lang in een tank rijden. Of een gouden baard. Of een jaar lang zon. Of alle kennis van de wereld zonder dat je als betweter overkomt. In ieder geval veel oliebollen.

Plotseling kwam er een bericht binnen van de meldkamer. Er was een kat gesignaleerd in een boom. Tussen Vogelwaarde en Terhole. Hij kwam waarschijnlijk af op de eerste 5 letters van eerstgenoemde plaats.
De mannen, inclusief Pavlov Offliet, verlieten in stoere machopakken de kazerne. Ik heb stiekem de brandblusser leeggespoten die in de kantine van de kazerne stond. En ben daarna maar naar huis gegaan. Rustig aftellen.

ELKE OVEREENKOMST MET BESTAANDE PERSONEN, GEBEURTENISSEN, PLAATSEN OF ENTITEITEN BERUST OP LOUTER TOEVAL IN DE WERKELIJKHEID.

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.