Stadscamping Zeeland in Middelburg

Jaren geleden was er al eens een camping op precies dezelfde plek als dat nu Stadscamping Zeeland gevestigd is. De naam ‘De IJsbaan’ zal wellicht nog een belletje doen rinkelen bij sommigen.
Toch ligt dat alweer bijna tien jaar achter ons en is er eind juli 2017 een nieuwe camping geopend. De camping en het terrein staan nog in hun kinderschoenen, maar heeft absoluut potentie om een prachtig oord te worden voor zowel de kampeerliefhebber als de luxepoezen.

 

Hier ontbijten, werken of een kop koffie drinken is absoluut geen straf.

Oude Veerseweg versus Koninginnelaan
Op zich is kamperen in Middelburg niet nieuw dus. Na het sluiten van De IJsbaan werd het toegestaan in Middelburg om gratis te parkeren en overnachten met je kamper op de daarvoor aangewezen plekken. Eén van die plekken waar dat gebeurd is, is in Ramsburg. Daar zijn vijf kampeerplaatsen besproken. Echter is het in het hoogseizoen geen uitzondering dat er ongeveer 30 kampers op de parking aanwezig zijn.
Nu Stadscamping Zeeland haar deuren geopend heeft werd er gezegd dat gratis je kamper parkeren in Ramsburg verleden tijd zou zijn. Wat ook logisch is, want gratis je kamper parkeren was in eerste instantie toegestaan om dat de oude stadscamping z’n deuren had gesloten.
De beslissing is echter snel teruggedraaid en nu wordt het gratis parkeren gedoogd tot eind 2017. De reden? Alle brochures voor kampeerders zijn al gedrukt en verspreid; men weet nu van Ramsburg af. Een andere reden zou zijn dat er op dit moment geen mogelijkheden zijn om extra toezicht te hebben op het (dan) illegale parkeren.

Het kampeergevoel
Maar kamperen is meer dan je caravan of camper ergens zomaar droppen en dan erop uit trekken. En daarom is Stadscamping Zeeland een grote meerwaarde voor Middelburg. Als je nu op het terrein komt is er nog niet verschrikkelijk veel te zien. Het groen is namelijk net aangelegd en nog lang niet alle chalets staan er. Beheerders Anja en Ricardo willen eerst aankijken waar er vraag naar is en daar meer aandacht aan schenken. Zo is nu al merkbaar dat er gasten zijn die (op de fiets met een tentje in de rugzak) een doortocht maken en dus graag een ‘trekkersplaats’ zouden willen, daar zal dus zeker aandacht aan besteed worden.
Maar dat wat er wel al staat geeft een goede indruk van wat voor mogelijkheden deze plek te bieden heeft.

Een oventje, gasfornuis, vaatwasser… In de keuken kom je niks te kort.

De camperplaatsen
Uiteraard zijn er veel camperplaatsen waarbij je ongeveer 110 m² krijgt per plek (dat is dus veel meer dan dat je ooit op Ramsburg zal hebben) en heb je verder alles wat je verlangt op een kampeerplaats: eigen elektrapunt, een mooi sanitair gebouw, mogelijkheden om je eigen toilet en vuil water te lozen én goede WiFi.
Daarnaast zijn er ook vier camperplekken met een eigen privé sanitair en zestien voor de kampeerders. Dan heb je de beschikking over je eigen wc, douche en twee wastafels.

Het privé sanitair voor de kampeerders bevindt zich in liefelijke, houten lodges.

Huiselijk ‘kamperen’
Naast dat je met je eigen camper, caravan of tentje op het terrein kan staan, zijn er de chalets. De chalets bieden ruimte voor twee tot zes personen en zijn ideaal voor wanneer je wel zou willen kamperen, maar niet over een eigen camper of caravan beschikt.
De huisjes zijn knus en van alle gemakken voorzien zoals een keuken met oven, vaatwasser en gasfornuis, televisie, prachtige douche en een huiselijke woonkamer. De premium chalets zijn nóg uitgebreider met onder andere in de vierpersoonshuisjes twee badkamers (voor iedere slaapkamer één).
Je kan zelf bepalen hoe luxe je de service wilt hebben. Zo is de ‘City Suite’ standaard zonder linnengoed en ontbijt, maar kan je dit uitbreiden tegen een kleine vergoeding met de hotel service optie waarbij je iedere dag ontbijt krijgt, bedden dagelijks worden opgemaakt en handdoeken worden verwisseld. Wil je dicht bij het kampeergevoel blijven? Dan neem je zelf alles mee.

Zakelijke markt
Die hotel service optie zorgt ervoor dat je eigenlijk haast vergeet dat je op een camping zit en je je letterlijk waant in een hotel. Zeker wanneer je in één van de zes tweepersoonshuisjes zit (daarom ook wel bekend als de hotelchalets). Dat maakt dat de camping ook een interessante plek is voor andere doeleinden dan alleen recreatief gebruik. Want door de centrale ligging in Middelburg, maar met de snelweg op steenworp afstand, zijn deze tweepersoonshuisjes ook ideaal voor de zakelijke klant.

De tweepersoonskamertjes, oftwewel de hotelchalets, zijn niet alleen interessant voor recreatief gebruik.

En die receptie dan
Het is zeker zakelijk gezien interessant als je nagaat dat de receptie een prachtig en warm ingerichte ruimte is. Tuurlijk kan je hier je sleutel ophalen, informatie inwinnen en wat laatste boodschapjes halen, maar de ‘ontbijtzaal’ nodigt uit om hier gewoon lekker met je laptopje te zitten en te werken. Of haal aan de bar een lekkere kop koffie en plof op de Chesterfield.

Door al die verschillende opties kan je zelfs op reis gaan met iemand die normaliter een hekel heeft aan kamperen.
Het gras is wellicht nog niet overal even groen, maar over drie jaar is dit zeker een groen en sfeervol paradijs in hartje Middelburg.


eej! // bij Stadscamping ZeelandMeer zien? Bekijk dan het fotoverslag.

Meer informatie over Stadscamping Zeeland kan je vinden op www.stadscampingzeeland.nl.

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.