Van Die Dingen Die Gebeuren

Van Die Dingen Die Gebeuren (kortweg VDDDG) is een gloednieuw festival dat 6 en 7 mei plaatsvindt op de Binnenvaartweg in Terneuzen. Da’s dat stukje net ná het sluizencomplex en net vóórdat je Terneuzen ‘echt’ binnenkomt.
Weet je niet of je er heen moet? Hier 10 redenen waarom je wél moet komen.

1. Het feest is een initiatief van Patrick, de man achter De Ketchupfabriek.
So what?’, hoor ik u denken. Nou, Patrick is één van de meest relaxte mensen die er is, dat als eerste. Bewonderenswaardig is hoe hij met behulp van zijn vrouw De Ketchupfabriek in zo’n korte tijd tot een succes heeft weten te brengen. Patrick komt met zijn ketchup op vele plekken in heel Nederland en staat ook met zijn Ketchupmobiel op festivals. Daar heeft hij gaandeweg genoeg inspiratie opgedaan om, met hulp van Maarten en Sandra Dirkx, Van Die Dingen Die Gebeuren op te zetten. Uiteraard is Patrick’s eigen ketchup ook te koop op het festival.

2. De Cakedealer uit Middelburg is er.
Het bekende Honeypie uit Middelburg heeft zijn eigen foodtruck. Taart. Need we say more?

3. Zeeland is goed gerepresenteerd.
Naast De Ketchupfabriek en De Cakedealer zijn er meer Zeeuwse foodtrucks (en -fietsen!). Zo zal ook (H)eerlijke Kost uit Koudekerke aanwezig zijn met hun Mexicaanse gerechten en l’Arte Della Pizza met authentieke Italiaanse pizza’s. Of wat dacht je van een goed kopje koffie van de Middelburgse Expresszo? Als punt 6 daadwerkelijk blijft aanhouden is het ook niet geheel onverstandig om een lekker ijsje te halen bij Bij Zegers, ook deze ijssalon in Terneuzen zal met een selectie smaken aanwezig zijn.

4. De rest van het eten.
Maar naast al die Zeeuwen zijn er ook genoeg anderen van buiten de provincie die lekkernijen en bijzonder voedsel in huis hebben. VDDDG is immers een foodfestival. Haal een Aziatische snack, frisse smoothie, hamburger, wijntje, soepje…. Of gewoon een zak friet. Met meer dan vijftien (!) foodtrucks op het terrein is er voor ieder wat wils.

VDDDG-citroen

5. Er is ook aan de kinderen gedacht.
Laat ze lekker knutselen! Bij een Volkswagenbusje! Hoe leuk!

6. Ze geven fan-tas-tisch weer op.
Maar dan ook echt van dat weer dat je denkt: dit is weer om naar een festival te gaan. Hop naar Terneuzen.

7. De muziek
Terwijl je jezelf helemaal aan het volstampen ben met al het lekkers, kan je luisteren naar goede muziek. Er treden verschillende muzikanten op die u van swingende soul tot relaxte gitaardeuntjes en lekkere pop voorzien.

8. Gratis toegang!
Je staat gewoon zo op het terrein. Niks moeilijk doen met toegansbewijsjes, tickets, polsbandjes of wat dan ook. Daarnaast is er ook geen gekkigheid met consumptiebonnen en muntjes. Je betaalt met keiharde euro’s en je krijgt eten (of drinken) en daarmee basta.

9. Tot ’s avonds laat
Mocht je nou vrijdag of zaterdag moeten werken, geen nood. Het festival duurt tot 22.30 ’s avonds op beide dagen. Ben je geen ochtendmens? Ook geen nood, het begint pas om 13.00 uur ’s middags.

10. eej! gaat er ook de sfeer proeven.
Nou ja… Niet alleen de sfeer hoor, we gaan wel meer dingen proeven. 😉 Tot vrijdag!

Van Die Dingen Die Gebeuren
gratis toegang
vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei
13.00-22.30
Binnenvaartweg, Terneuzen

Comments

  • Monique Aerssens

    Prachtig en heerlijk nieuw erbij. Ik hoop dat er nog velen zullen volgen….

  • Geproefd van de sfeer en van veel van het eten. Alles was even lekker. Zelfs een stukje carrot cake mee naar huis genomen. Heel tof; de zon maakte het compleet!

  • Thérèse

    Het was in 1 woord fantastisch, met veel dank aan de ????
    Wat een mooie foto’s trouwens ‘eej’!

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.