Waarom Weitjerock?

U weet vast nog wel dat er vorig jaar ineens die storm was midden in de zomer waardoor menig festival last minute geannuleerd werd. WeitjeRock was één van die festivals.
Veel regendruppels, teleurgestelde gezichten en dagen later zitten we in 2016 en maakt WeitjeRock vol goede moed een revanche op 30 juli (ja da’s aankomende zaterdag!).

Daar waar ze in het oosten van Zeeuws-Vlaanderen Vestrock hebben, hebben ze in het westen WeitjeRock. Het verschil zit ‘m in dat WeitjeRock al heel wat langer bestaat dan het festival uit Hulst. Eind jaren 90 is het festival opgezet door een groep vrijwilligers in Ijzendijke. Wat toen begon als een uit de hand gelopen tuinfeest, is uiteindelijk een druk bezocht festival geworden tot en met de laatste editie in 2003. In 2013 heeft een nieuwe groep vrijwilligers WeitjeRock terug tot leven geroepen en met succes.

Dat succes is te zien in het aantal bezoekers (dit jaar al meer dan 2000 tickets verkocht in de voorverkoop!) maar ook in de stevige line-up die ze weten voor te schotelen.
Dit jaar kan je er onder andere Admiral Freebee, Black Box Revelation, Will And The People en onze eigen Zeeuwse Katinka Polderman zien.

Uiteraard wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd en kan je lekker eten vinden. Van een lekker patatje tot mosselen (!) en cava tot cocktails en een simpele colaatje.

Het mooie van WeitjeRock is dat het een duurzaam festival is. Het festival wordt gehouden middenin een weide waar normaliter paarden staan. Daarom wil de organisatie dat het terrein netjes achtergelaten wordt zodra de hele boel vertrokken is. Om dat te bereiken wordt het eten geserveerd op biologisch afbreekbare borden met duurzaam bestek en zijn de servetten gemaakt van 100% gerecycled materiaal.
Uiteraard zijn ook de bekertjes biologisch afbreekbaar en om nog ’s extra aan te sporen het afvalgebruik te verminderen, krijg je bij het verzamelen van 20 bekers een consumptiebon gratis.
Ook moedigt de organisatie haar bezoekers aan om zo milieuvriendelijk mogelijk naar het festival te komen; ga fietsen als je in de buurt bent, kom met het openbaar vervoer of, als je toch met de auto moet komen, ga dan carpoolen.

Mocht je dat nog niet genoeg vinden ben je ook op zondag 31 juli van harte welkom om mee te helpen het terrein op te ruimen.

Waarom Weitjerock? De combinatie van het begrip voor milieu, de lokatie, de veelzijdige line-up en het goede eten. Sinds WeitjeRock weer gehouden wordt, werd het festival bij iedere editie die gehouden werd beloond met een prijsnominatie. Zo kreeg het festival in 2013 een internationale festival-nominatie voor Best New Festival en in 2014 kwam daar Best Small Festival bij. Benieuwd of de editie van 2016 ook weer een nominatie (en wellicht meer) in de wacht kan slepen.

Nu nog hopen op goed weer.

Weitjerock-logo-eej-magazine-nieuw

Weitjerock
Tickets in de voorverkoop €20 (tot 28 juli middernacht)
30 juli, 12:00-0.30
Mauritsweg 11, Ijzendijke

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.