koffie & kladblok: liefs lies

Herken je dat gevoel, wanneer je urenlang naar een leeg scherm staart op kantoor zonder iets voor elkaar te krijgen? Of wanneer je thuis probeert te studeren, maar te veel afleiding om je heen hebt? Dan is het fijn om even je benen te strekken en op een andere locatie te werken. Verandering van spijs doet eten!

In Koffie & Kladblok bezoeken we koffietenten, lunchzaakjes en andere inspirerende werkplekken. We beoordelen hoe prettig het is om daar een paar uur door te brengen en te focussen. We bekijken of de basisvereisten van werken op locatie in orde zijn. Is er een stopcontact beschikbaar? Zijn de koffieprijzen redelijk? Is er voldoende ruimte op tafel voor al je studieboeken?

Daarnaast delen we handige tips om het meeste uit je werksessie op locatie te halen. Met een kop koffie in de ene hand en je kladblok in de andere, moet er vast wel iets op papier komen.

Deze keer bezochten we Liefs Lies.

Hoe kom ik er?
Een beetje verscholen, in het havengebied van Breskens, vind je op Westhavendam 1 Liefs Lies. In de directe omgeving kun je parkeren, maar wel beperkt. Gelukkig is er meer dan genoeg ruimte om je fiets kwijt te kunnen. Je stapt binnen in het winkelgedeelte en loopt dan door naar de bistro. In de zomer kun je via het terras naar binnen.

Is het rolstoelvriendelijk?
Zeker, de entree aan het winkelgedeelte heeft een kleine helling en in de zaak zelf is er genoeg ruimte om te draaien met een rolstoel.

Prijs latte macchiato
€3,90 (mei 2024)

Prijs cappuccino
€3,50 (mei 2024)

Is er zuivelvrije melk?
Ja, havermelk of sojamelk, voor 50 cent extra.

Hoe is het menu?
Gevarieerd, modern en voor iedereen wel wat. Een menukaart die je ook in hartje Amsterdam zou kunnen vinden in een hippe, overpriced tent, maar dan met nuchtere, Zeeuwse prijzen in Breskens. Van soepen, tot broodjes en salades, een goede lunch (of ontbijt) kun je hier zeker vinden, ook met vegan opties. Onze persoonlijke favorieten zijn de Asian Style Tuna Tartare (€22,00) en Mr. Benedict (vanaf €15,00).

Hoe ver is de WC?
In het winkelgedeelte van Liefs Lies zit de wc.

Hoeveel ruimte is er op je tafel?
De tafels zijn niet erg groot en de meeste hebben ook nog een menukaart, vaasje, waxinelichtje en peper en zout op tafel staan, waardoor de ruimte nog beperkter wordt. Toch kun je er prima je laptop kwijt met notitieboek en toebehoren. Met (lunch)gerecht erbij wordt het wel passen en meten. De tafels aan het raam hebben nog een vensterbank er direct naast die je als bijzettafeltje kunt gebruiken. Ook aan de bar is er meer ruimte, die plekken raden we dan ook aan om aan te werken.

Zijn er stopcontacten?
Er zijn meerdere plekken aan de muur met stopcontacten, maar niet bij alle tafels.

Is er een wifi hotspot?
Ja, er is een beveiligde verbinding. De laptop wilde er wel mee verbinden, maar we konden in eerste instantie nergens een wachtwoord vinden. Bij navraag blijkt dat die normaliter op het bord bij de ingang van het bistrogedeelte staat. Anders kun je uiteraard vragen aan de (enorm attente!) medewerkers. De verbinding was goed en stabiel.

Hoe is de verlichting?
Fantastisch, overal ramen waardoor je prachtig daglicht hebt en je ogen niet moe worden.

Hoe is het geluidsniveau?
Op de achtergrond speelt een muziekje, dat je doorgaans niet goed hoort totdat het wat rustiger is in de zaak, wat zelden gebeurt. Het is namelijk altijd wel druk bij Liefs Lies en er is dus altijd veel gebabbel om je heen. Mocht je daar niet tegen kunnen, neem dan je noise cancelling headphones mee.

Hoe is de werkplekafstand?
Sommige plekken zit je wat dichter bij je buren dan bij anderen, maar het is niet hinderlijk. Als je echt meer privacy en ruimte wilt hebben, raden we de bar aan.

Hoe comfortabel zit je?
Zeer comfortabel. De houten stoelen herkennen we meteen als Hay Design en die zitten zalig. Ook de andere stoelen zijn comfortabel en kunnen we wel een paar uur op zitten.

Komen we hier terug?
Er zijn weinig plekken in West Zeeuws-Vlaanderen waar je kan zitten om te werken of studeren. En dat één van die plekken Liefs Lies is, is echt een geschenk uit de hemel. De locatie is top, het menu is smaakvol en de koffie is heerlijk. Onze tip: spreek op vrijdag af met andere werkvrienden of studiegenoten en sluit je werkweek af met een aperitief, want de cocktails en bites zijn ook fantastisch.
Kortom; hier een paar uur werken? Ja graag!

MUSTHAVES VOOR WERKEN of studeren OP LOKATIE

1. Powerbank. Zeker als je van plan bent om meerdere uren ergens te werken, is een powerbank onmisbaar. Stopcontacten zijn niet altijd gegarandeerd of slechts beperkt beschikbaar. Dan is een volledig opgeladen powerbank fijn om achter de hand te hebben. Kies er eentje met voldoende capaciteit en met meerdere oplaadpoorten, zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen.

2. Een afspeellijst of podcast. Alles draait om focus als je werkt op locatie. Hoe vervelend is het als je door geroezemoes of lawaai niet kunt concentreren? Muziek kan achtergrondgeluiden dempen en een podcast kan juist interessante invulling geven. Het is handig om van tevoren je muziek of podcasts te downloaden. Zo weet je zeker dat je ook zonder internetverbinding kunt luisteren. Wij raden uiteraard aan om naar Scheppen te luisteren!

3. Pen en papier. Deze rubriek heet niet voor niets ‘Koffie en Kladblok’. Hoewel we in een digitale wereld leven, blijft pen en papier toch onmisbaar. Even een snelle schets maken, een vlugge notitie of hersenspinsel opschrijven gaat een stuk makkelijker dan op je telefoon. Daarnaast is het ook fijn om even een pauze te nemen van je scherm, al is het maar voor een paar seconden. Een notitieboek en pen nemen nauwelijks ruimte in beslag in je tas, maar kunnen je productiviteit aanzienlijk verhogen.

4. Flesje water. Uiteraard stroomt koffie door onze aderen, maar af en toe een slok water nemen en gehydrateerd blijven is wel zo belangrijk. Neem een hervulbare fles mee en houd zo je vocht op peil. Er zijn tegenwoordig vele soorten hervulbare flessen, zelfs met ingebouwde filters zodat je altijd schoon water hebt, of rechthoekige platte versies die perfect tussen je boeken passen. Oh ja, en dat je van koffie uitdroogt is onzin.

Top