Koffie & Kladblok: het Koffiepand

Herken je dat gevoel, wanneer je urenlang naar een leeg scherm staart op kantoor zonder iets voor elkaar te krijgen? Of wanneer je thuis probeert te studeren, maar te veel afleiding om je heen hebt? Dan is het fijn om even je benen te strekken en op een andere locatie te werken. Verandering van spijs doet eten!

In Koffie & Kladblok bezoeken we koffietenten, lunchzaakjes en andere inspirerende werkplekken. We beoordelen hoe prettig het is om daar een paar uur door te brengen en te focussen. We bekijken of de basisvereisten van werken op locatie in orde zijn. Is er een stopcontact beschikbaar? Zijn de koffieprijzen redelijk? Is er voldoende ruimte op tafel voor al je studieboeken?

Daarnaast delen we handige tips om het meeste uit je werksessie op locatie te halen. Met een kop koffie in de ene hand en je kladblok in de andere, moet er vast wel iets op papier komen.

Deze keer bezochten we Het Koffiepand.

Hoe kom ik er?
Het Koffiepand bevindt zich op Korte Geere 19 in Middelburg. Parkeergarage Geere is letterlijk om de hoek en er is voldoende ruimte om je fiets voor de deur te stallen.

Is het rolstoelvriendelijk?
Ondanks dat de ingang smal oogt, kan je er met je rolstoel in. Het zal binnen misschien wat passen en meten zijn, maar je kan er wel terecht. Er is geen lift naar de eerste verdieping (waar naast meer zitruimte, ook de WC is).

Prijs latte macchiato
€3,90 (april 2024)

Prijs cappuccino
€3,50 (april 2024)

Is er zuivelvrije melk?
Ja, ze bieden havermelk aan zonder extra kosten.

Hoe is het menu?
Het is een gevarieerd menu met cakes, all day breakfast en all day lunch met ook vegan en glutenvrije opties. Zo is er de hartige wafel (kost €11,50) die ook als een vegan variant met scrambled tofu op de menukaart staat.

Hoe ver is de WC?
De WC bevindt zich op de eerste verdieping.

Hoeveel ruimte is er op je tafel?
Meer dan voldoende om je hele hebben en houden kwijt te kunnen. In dit geval konden we makkelijk een laptop, bord met eten, koffie, notitieboek, pennenetui, telefoon en koptelefoon kwijt. De tafels op de bovenverdieping zijn eveneens ruim genoeg om je hele administratie op kwijt te kunnen.

Zijn er stopcontacten?
Alle zitplaatsen aan de muur (behalve de bank achter in de zaak op de benedenverdieping) hebben een stopcontact, op de bovenruimte zijn er ook voldoende aanwezig.

Is er een wifi hotspot?
Ja, er is een openbaar wifi-netwerk. We hadden geen problemen met trage verbindingen of wegvallend signaal.

Hoe is de verlichting?
Mede dankzij het grote raampartij aan de voorkant komt er veel daglicht binnen. Maar wat meer achter in de zaak is er ook voldoende (kunst)licht om te werken, zonder last van vermoeide ogen te krijgen. Op de eerst verdieping is er, net als beneden, een groot raam met veel daglicht.

Hoe is het geluidsniveau?
Het is er gezellig rumoerig. De indie afspeellijst dempt de gesprekken om je heen, maar overheerst niet, waardoor je nog steeds rustig kunt werken. De hokjes bieden bovendien een rustige plek om geconcentreerd te werken.

Hoe is de werkplekafstand?
Voldoende. De buurman kan niet meelezen op je laptop. De muurplekjes en de plaatsen bij het raam bieden voldoende privacy. Op de eerste verdieping is het helemaal een oase van rust en privacy.

Hoe comfortabel zit je?
De treinbankjes zitten verrassend comfortabel, maar de rugleuning zit iets verder weg, dus ze zijn meer geschikt om lekker tegenaan te zitten als je even relaxt of iets opschrijft. Als je op je laptop wilt typen, is het echter beter om een gezonde houding aan te nemen en rechtop te zitten. De andere stoelen zijn allemaal comfortabel.

Komen we hier terug?
Zeker weten dat we terugkomen! Het Koffiepand heeft alles wat een werkend of studerend individu nodig heeft: een lichte, sfeervolle, comfortabele en schone ruimte, aangevuld met een smakelijk menu en heerlijke koffie. Deze plek is meer dan alleen een koffietent; het is een bruisende hub voor productiviteit.

Drie tips voor extra focus

1. Maak van tevoren een lijst van taken die je wilt voltooien. Vooruitplannen helpt niet alleen op locatie orde in de chaos te brengen, maar daardoor kan je ook van tevoren goed je tas in pakken en alle benodigde spullen meenemen. Hoe vervelend is het om tijdens je eerste koffie erachter te komen dat je een (studie)boek vergeten bent mee te nemen?

2. Neem genoeg pauzes. Ondanks dat je op een andere locatie werkt, blijft het belangrijk om regelmatig pauzes te nemen. Even opstaan, je benen strekken en een frisse neus halen helpen je om je concentratie te verbeteren. In het Koffiepand bijvoorbeeld kan je makkelijk even de trap op en af lopen, maar de omgeving nodigt ook uit om even een klein rondje te doen buiten. Al is het maar voor vijf minuten, maar dan heb je weer extra energie om er tegenaan te gaan.

3. Luister naar muziek zonder gezang. Het is heerlijk om met je koptelefoon op lekker mee te jammen met je favoriete band, maar daardoor verlies je focus. Het doel van luisteren naar muziek is om je juist af te sluiten van je omgeving en extra productief te zijn en meer werk te verrichten. Probeer een lijst met klassieke muziek, zoals Afspeellijst #3.

Top