MENU

II: Vis leren eten

I

Berbel-2

Ik lust geen vis, hoe kan ik dit ‘leren’ eten?

– Hanneke

Goed. Allereerst, niets moet. Er zijn heel veel mensen die niet van vis houden. Het heeft immers een heel andere textuur dan bijvoorbeeld vlees en het heeft een typische smaak en geur. En hoewel erg gezond, kan je prima overleven zonder vis.
Maar als je het echt wilt leren eten, dan zou je thuis voorzichtig kunnen beginnen met bijvoorbeeld vissticks. Knapperig vanbuiten, zacht van binnen. Er is een reden dat vooral kinderen ze lekker vinden..
Verder raad ik je aan lekker veel uit eten te gaan, naar restaurants waar ze echt goed klaargemaakte vis serveren. Als je het zelf niet durft te bestellen, prik je maar een beetje van het bord van je vrienden af (hun ergernis ten spijt). Haal eens een visje op de markt, zoek een goed recept op, spendeer wat uurtjes in de keuken. Zo kun je allerlei verschillende soorten proberen, en vergeet schaal- en schelpdieren niet. Want jongens, wat heeft de zee veel te bieden! En mocht je na alle pogingen toch denken: ‘nee, het smaakt mij niet’, geen paniek, dan mag je toch in Zeeland blijven wonen hoor… 😉

Met Zeeuwse groet,
Berbel

HEEFT U OOK EEN VRAAGSTUK VOOR BERBEL? MAIL NAAR BERBEL@EEJMAGAZINE.NL OF STUUR ‘M (ANONIEM) OP VIA TUMBLR.

SLUIT MENU