MENU

VII: Jetlag

B

Beste berbel,
Nu mijn gezin en ik op vakantie gaan naar Australië, heb ik de vraag: hoe kom je het beste van een jetlag af of zelfs, hoe voorkom je dit?
Alvast bedankt.

– Renate, Zierikzee

Beste Renate,

Australië, wat héérlijk! Maar met een tijdverschil van 8 uur (zomertijd, Sydney) kun je inderdaad rekenen op een behoorlijke jetlag. In Nederland al beginnen met het veranderen van je ritme heeft geen zin, dit vraagt echt te veel inspanning zo tijdens de drukke dagen voor vertrek. Probeer gewoon lekker lang te slapen de laatste nacht thuis, uitgerust op pad!
Zodra jullie in het vliegtuig zitten verzet je je horloge en gaan jullie mee met het ritme van Australië. Dit geldt voor slapen, maar zeker ook voor eten. Zodra je geland bent probeer je de hele dag door te halen, houd jezelf bezig, drink en eet genoeg. En aan het einde van deze eerste dag ga je samen met de rest van Australië lekker naar bed. Hou dit vol tot je gewend bent. Niet toegeven aan moeheid midden op de dag, niet opstaan als je ’s nachts wakker wordt. Voor kinderen kan het lastig zijn, maar ze rollen er in het algemeen vrij gemakkelijk in. Ik hoop dat het je lukt! En heb een heerlijke tijd, down under!

Met Zeeuwse groet,
Berbel

HEEFT U OOK EEN VRAAGSTUK VOOR BERBEL? MAIL NAAR BERBEL@EEJMAGAZINE.NL OF STUUR ‘M (ANONIEM) OP VIA TUMBLR.

SLUIT MENU