MENU

EEJ! EET: de Boterkapel

[

[flo_one_half padding=”20px 10px 20px 0px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”20px 0px 20px 10px” class=”” ][/flo_one_half_last]

Waar zijn we?: De Boterkapel, Domburg
Waarom zijn we er?:  Begin mei heeft de Boterkapel haar eerste verjaardag mogen vieren. Toen we dat hoorden waren we een beetje verbaasd; wij dachten namelijk dat dit restaurant, inmiddels een begrip in Domburg, al véél langer bestond. Niks is minder waar en daarom werd het hoog tijd om beter kennis te maken met de Boterkapel.
WEBSITE: de Boterkapel

“Ter plekke gemaakt”

De Boterkapel dus, vertel meer!: De kleurrijke PVC vloer met strakke witte meubels vallen direct op, evenals de open keuken zowat midden in de zaak, zodra je binnenstapt. Het oogt modern en fris en zeker met het avondzonnetje door de grote ramen geeft dat een hele relaxte sfeer. Het is niet direct mediterraans of Oosters en daarom is het moeilijk in te schatten wat er eigenlijk vanavond op het menu staat.
Wat eten we?:
 Flatbread met aioli dip en spinazie met cashewnoten.
En hoe smaakte het?: De flatbread is ‘slechts’ een bijgerecht maar valt bij iedereen in de smaak. Het brood is gebakken in de ‘Beech oven’ en die authentieke smaak proef je absoluut.

“Zomers”

De Boterkapel dus, vertel meer! De smaak van de Boterkapel is moeilijk te omschrijven. Oosters, Aziatisch, Franse smaken… Eigenlijk kunnen we wel stellen dat dit een internationale keuken is met een neiging tot Oosters en Aziatisch.
Wat eten we? Tom Kha Kai met limoen, kokos, gamba, kip, soyabonen, taugé, shiitake en lenteui.
En hoe smaakt het? De gehele avond kregen we behoorlijk wat gerechten voorgeschoteld en deze soep was absoluut een hoogtepunt. Alleen al door hoe het geserveerd werd in de kokosnoot, werden we enthousiast. De soep was fris en lekker pittig tegelijk door de rode peper. Je krijgt spontaan zin in de zomer door dit gerecht.


“Bijzonder, en veel”

De Boterkapel dus, vertel meer! Het grotere zusje van de Boterkapel is de Visbar, een paar huizen verderop. Dit visrestaurant staat volledig in het teken van -u raadt het al- vis. Het is dus onmogelijk om bij de Boterkapel niet een paar visgerechten op de menukaart te zetten.
Wat eten we? De Bentobox met een pokébowl met zalm, zeebaars van de grill op Thaise wijze, kort gebrande tonijn en gambaspies van de grill met noedelsalade.
En hoe smaakt het? De bentobox is het paradepaardje van de Boterkapel. Niet alleen vanwege wát je te tegen krijgt, maar ook hoe het gepresenteerd wordt. Op tafel stonden twee exemplaren. Degene zoals hierboven beschreven maar ook de ‘vlees-variant’ met onder andere kwartelspiesjes van de grill, een pokébowl met kip en tataki van geschroeide rund. Technisch gezien is één bentobox een hoofdgerecht voor één persoon, maar leuker is het om beide varianten te bestellen en daar met minstens drie of vier man van te eten. Het is ook verstandiger, want er zit onbewust best veel eten in één bentobox.

[flo_one_half padding=”20px 10px 20px 0px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”20px 0px 20px 10px” class=”” ][/flo_one_half_last]

“Favorieten!”


De Boterkapel dus, vertel meer! Na de bentobox kwamen er meerdere gerechten op tafel. Onder andere een zeebaars van de Robata grill met paella, aubergine met tabouleh en bimi en deze twee gerechten met tonijn.
Wat eten we? Links tonijn met gel van gerookte soya en crème van avocado en rechts tonijn met zoet-zure komkommer, wortel crème en pinda.
En hoe smaakt het? We hebben een haat-liefde verhouding met tonijn. Dat komt omdat we simpelweg te vaak tonijn hebben gegeten die niet vers was. Dan wordt je op een gegeven moment toch een beetje huiverig voor het visje. Toen echter deze gerechten op tafel kwam konden we niet wachten om een stukje te proeven. Aan alle kanten wordt benadrukt dat dit een fris gerecht is en zowaar, de tonijn was hartstikke vers. Daardoor waren beide varianten (de onderlinge verschillen waren klein) persoonlijke favorieten.

[flo_one_half padding=”20px 10px 20px 0px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”20px 0px 20px 10px” class=”” ][/flo_one_half_last]
“Warm in smaak én textuur”

De Boterkapel dus, vertel meer! De kaart van de Boterkapel wisselt zo’n vier à vijf keer per jaar. De gerechten die we deze avond voorgeschoteld kregen waren een mix van oude klassiekers en nieuwe gerechten.
Wat eten we? Links zoete aardappel met rendang in folie en rechts shashlik spies met gegrilde groentes, haloumi, schuim van paprika en pesto.
En hoe smaakt het? Wederom twee gerechten die erg gewaardeerd werden. De warme smaken en texturen gaven echt het idee dat je in het buitenland zat. Oh en we vinden dat restaurants vaker haloumi moeten omarmen, zeker als het op deze manier is!

[flo_one_half padding=”20px 10px 20px 0px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”20px 0px 20px 10px” class=”” ][/flo_one_half_last]

“Zoet, zoeter, zoetst”

De Boterkapel dus, vertel meer!: Na al die smaken, met toch veelal Oosterse invloeden, waren we erg nieuwsgierig geworden naar hoe je dit gaat afsluiten. Misschien ijs met sesamzaad? Mochi? Rijstpudding? Iets met ananas?
Wat eten we?:
 En toen kregen we een crème brûlée van boterbabbelaars, lopende chocoladecake met cappuccinoroom (foto) en een pannetje met marshmallows en aardbeien lemoncurd (foto).
En hoe smaakte het?: Alledrie de gerechten waren ontzettend zoet en kwamen als een klap in het gezicht aan. Met name het pannetje met marshmallows was mierzoet. Wat erg jammer was, want de lemoncurd met aardbeien die ónder de laag marshmallows zat, was zalig. De nagerechten waren origineel en werden door iedereen aan tafel geliefd, maar we hadden toch dit hier niet verwacht.


DISCLAIMER: SMAKEN VERSCHILLEN

[eej! werd uitgenodigd, maar niet betaald, om te komen eten bij de Boterkapel en hierover te schrijven]

SLUIT MENU