MENU

EEJ! EET: Pine House, Strandhotel

W
Waar zijn we?: Pine House – Strandhotel, Cadzand-Bad
Waarom zijn we er?: Op een vroege zondagochtend in januari kwam het eej!-team samen voor wat teambuilding. Aan een lange robuuste tafel in de ontbijtzaal van het Strandhotel -genaamd Pine House– kwamen we samen om om te brainstormen, elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen.
Website: Strandhotel

Alle hotels hebben wel een ontbijtzaal met een ontbijtbuffet, de één wellicht wat uitgebreider dan de ander, maar over het algemeen genomen zit er niet veel verschil in. Ontbijt is ontbijt. Is het dan nog wel mogelijk om je te onderscheiden met de eerste maaltijd van de dag? Jazeker, bewijst het Strandhotel.

[flo_one_half padding=”0px 5px 0px 0px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”0px 0px 0px 5px” class=”” ][/flo_one_half_last]

Het Strandhotel dus, vertel meer!: Aan de straatkant van het enorme gebouw zit Pine House, de ontbijtzaal voor slow starters, zoals ze bij het Strandhotel zelf omschrijven. 
Wat eten we?:
 Viennoiserie
En hoe smaakte het?: Pain du chocolat, bolussen, kleine appelsloffen, verschillende soorten croissants, saucijzenbroodjes, mini muffins… Het aanbod van de viennoiserie, gemaakt door patissier Ruben Jan Adriaan (eej! #4) is uitgebreid, vers en smaakvol. De broodjes zijn klein, zodat je makkelijk van alles (of nou ja, bijna dan, want het zijn echt héél veel soorten) wat kan nemen. En geloof ons maar: dat wil je. De carrot cake muffin combineert heerlijk bij een kop koffie, de croissant met amandel is lekker om mee te starten en een klein saucijzenbroodje is een heerlijk hartig hapje met een fantastische laagje bladerdeeg. Zelfs de bolus valt goed in de smaak.

[flo_one_half padding=”0px 5px 0px 0px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”0px 0px 0px 5px” class=”” ][/flo_one_half_last]

Het Strandhotel dus, vertel meer!: Vaak is het zo dat het ontbijtbuffet alleen voor de gasten van het desbetreffende hotel is, dat was ook zo in eerste instantie bij het Strandhotel maar de deuren zijn nu geopend voor iedereen. Daardoor kan iedereen aanschuiven aan het ontbijt, zelfs als je geen gast bent van het hotel. Reserveren is niet nodig, maar is wel aan te raden. Wij kwamen op een zondag en rond 10.00 uur zat de hele zaal vol.
Wat eten we?:
 Cappuccino, boterham van het Vlaamsch Broodhuys met Iberico ham en eentje met dungesneden zalm, yoghurt met fruit.
En hoe smaakte het?: Naast de viennoiserie is er natuurlijk nog veel meer om uit te kiezen. Opvallend is de kwaliteit van alle producten, zoals van de prachtige Iberico ham, de verschillende soorten kaas, paté van Zeeuws-Vlaamse Duroc, maar ook de confitures en de granola van La Favo die in samenwerking met Sergio Herman gemaakt is.
Speciale shout out ook naar de koffie. Inmiddels hebben we in ons leven al zoveel koffie gedronken dat we toch wel kunnen zeggen wanneer koffie wel of niet goed is. Vaak is het zo dat koffie uit een koffie-met-1-druk-op-de-knop-automaat slecht is. Deze koffie echter… Daar kregen we niet genoeg van. Heel vol van smaak, de cappuccino is goed romig en met échte melk en ook de temperatuur is perfect.

 

[flo_one_half padding=”0px 0px 0px 0px” class=”” ][/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”0px 0px 0px 20px” class=”” ]Dat beleving minstens zo belangrijk is als het product zelf, dat zien gelukkig steeds meer bedrijven in. Sergio Herman is altijd al een voorloper geweest op dat gebied en heeft beleving hoog in het vaandel staan. Niet gek dus dat zijn twee restaurants in het Strandhotel, Pure C en Blueness, ieder een hele eigen identiteit en sfeer ademen.

Ook Pine House wordt onder toeziend oog van Sergio Herman gerund. Dat ontbijten ook wordt beschouwd als een beleving, is dus niet zo gek. Bij het Strandhotel zijn ze van mening dat het ontbijt minstens zo belangrijk is qua ervaring als het avondeten. Daarom is niet alleen de manier van het eten presenteren overzichtelijk en mooi gedaan, maar ook het meubilair en de ruimte zorgen ervoor dat je er comfortabel zit. De stoelen zitten zalig, met name de Ink Chair ontworpen door Sergio Herman voor Wild Spirit Furniture is een stoel die we zelf ook graag aan de keukentafel willen hebben. Overigens is dat niet de stoel die hier op de foto staat. Dit is een andere stoel die we gewoon pontificaal midden in de huiskamer willen hebben staan, zo mooi.
Continu lopen er medewerkers van het Strandhotel rond zonder opdringerig te zijn of op te vallen, maar men houdt wel alles in de gaten. Ze halen lege bordjes weg en daar waar nodig vullen ze aan en houden ze het koffiezetapparaat in de gaten.
De grote open ramen zorgen voor een fantastische lichtinval. Toegegeven, op dit moment (januari 2019) was het uitzicht nog niet zo fraai -rondom het gebouw moet er het één en ander nog veranderd worden- maar binnen is alles tot in de puntjes perfect. Ook een leuk detail is de deels glazen vloer voor in de zaak, waardoor je naar het souterrain kan kijken. In het souterrain is er ruimte voor culinaire workshops en meetings.

[/flo_one_half_last]

 

[flo_one_half padding=”0px 20px 0px 0px” class=”” ]


Voor €27,50 per persoon kan je iedere ochtend tussen 07.30 en 11.00 uur aanschuiven voor het ontbijt. Indien je niet in het hotel overnacht is het aan te raden om een tafel te reserveren, zeker in het weekend.

 

[/flo_one_half] [flo_one_half_last padding=”0px 0px 0px 0px” class=”” ][/flo_one_half_last]

 

 

 

 

 


DISCLAIMER: SMAKEN VERSCHILLEN

 

SLUIT MENU