MENU

Wat was het? CuliKaravaan
Waar en wanneer was het? Middelburg, 11, 12 en 13 augustus
Hoe was het?

• DOOR EVA LANGERAK

Drie dagen hip, eerlijk en exotisch eten? Dat kon vorig weekend in Middelburg! Ons Zeeuwse hoofdstadje heeft er sinds vorig jaar een geheel eigen foodtruck festival bij waar menig Zeeuw op afkomt. eej! was op vrijdag ook van de partij en legde een heus ‘food tournee’ af.

Voor ieder wat wils
Er was een breed en haast exotisch assortiment aan eten te vinden; voor ieder wat wils. Zo kon er ambachtelijke friet worden gehaald in een hippe puntzak, robuuste biologische burgers van de grill en broodjes falafel voor het vegan publiek. Er werd hier gekookt met verse ingrediënten, streekproducten en vlees dat niet afkomstig is uit de bio-industrie. Gelukkig hoeft het niet altijd gezond te zijn, want je kon natuurlijk ook zondigen met een overheerlijke creatie van local cake dealer Honeypie, yummie.

Mixed publiek
Wat de CuliKaravaan vooral bijzonder maakt, is dat het publiek net zo gemixt en divers is als het aanbod aan eten; er lagen families gedrapeerd op kleedjes in het gras, kinderen maakten hun eigen bloemstukje in de tuin van ‘Plantaardig’,  er waren jongeren die zichzelf in hun meest alternatieve festival outfit hadden gehuld en ook oma’s die in de silent disco los gingen op geremixte house klassiekers.

Gratis en voor niets
De entree was helemaal gratis, dus geen gedoe met polsbandjes of kaartjes zodat je ook puur en alleen de sfeer kon ‘proeven’, indien je niet wat wilde eten.

Schoon, schoner, schoonst
Wat ons opviel is dat het festival ontzettend schoon is, mede dankzij een team van vrijwilligers die af en toe langs kwamen om wat verloren bordjes op te halen. En niet alleen dat, het festival ziet er ontzettend gelikt uit en dan vooral de presentatie van de bordjes met de sausjes en dipjes precies op de juiste plaats, Gorden Ramsay Jamie Oliver zou er trots op zijn. En laten we vooral de aankleding van de foodtrucks niet vergeten; compleet met humoristische hangborden, vrolijke kleedjes en leuk personeel (het oog wil natuurlijk ook wat terwijl je op je hamburger staat te wachten).

Sfeer zit wel goed
Dat de sfeer er goed in zat was wel duidelijk. Door de lange tafels werd je aangemoedigd om naast elkaar te zitten en spontaan een gesprek aan te knopen met je buur over het culinaire festijn. Hartstikke gezellig en een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten!

Let’s dance
Gedurende de hele dag was er subtiel op de achtergrond muziek te horen op het festival, heerlijk  voor de sfeer en toch geen storende factor om lekker bij te kunnen kletsen met je vrienden en familie. Wilde je toch wat meer deuntjes om je heen, dan haalde je een koptelefoon bij het podium. Kon je lekker van de zon en muziek genieten terwijl je in de rij stond voor een heerlijke dish. ‘s Avonds speelde er een funky bandje dat iedereen, jong en oud, eens goed liet swingen.

Best Kept Secret
Seismolen, de plek waar het festival plaatsvond, zit verborgen net buiten de rand van het centrum en is lastig te vinden (zelfs wij stonden bij de verkeerde molen). Het is een echt ‘wie zoekt zal vinden’ scenario. Dit is misschien ook de reden waarom er niet zo veel verdwaalde toeristen te vinden waren, maar alleen mensen die van het bestaan van dit best kept secret afweten. Eenmaal gevonden waan je jezelf in een rustieke setting die zich uitstekend host voor een Zeeuws food walhalla. Volgend jaar weer!
Meer info? www.culikaravaan.nl

SLUIT MENU