MENU
SEPTEMBER IS TRADITIEGETROUW HET NIEUWE SEIZOEN IN DE MODEWERELD. ALLE ZOMERARTIKELEN WORDEN AAN DE KANT GESCHOVEN EN DE WINTERCOLLECTIES WORDEN UITGEHANGEN IN DE REKKEN. IEDERE WOENSDAG IN DE MAAND SEPTEMBER VIEREN WE DAAROM DE EIGENZINNIGE MODE UIT ONS FAVORIETE STRAATJE IN MIDDELBURG: DE SINT JANSTRAAT!

Christian Dior, Yves Saint Laurent, Chanel, Fong Leng, MaxMara, Christian Lacroix, Frank Govers, Vivienne Westwood, Thierry Mugler, Dries van Noten, Jean Paul Gaultier…. En ga zo maar door. Wanneer je binnenstapt bij Sebastian Den Herder’s winkel op nummer 10 in de Sint Janstraat gaat je vintage-hartje spontaan sneller kloppen. In de winkel vind je enkel de mooiste kledingstukken van de beste kwaliteit, Sebastian zoekt alles zelf uit en keurt alle kleding voordat het de winkel in gaat. Is het nodig om een reparatie aan een kledingstuk te doen? Dan kruipt Sebastian zelf achter de naaimachine om het vakkundig te repareren.

Want naast dat Sebastian oog heeft voor de mooiste vintage kledingstukken uit te zoeken, is hij zelf ook ontwerper en heeft hij zijn eigen collecties ook aan de rekken hangen. Zijn eigen zeer betaalbare kleding kenmerkt zich door gebruik van kwalitatieve stoffen, mooie lijnen gecombineerd met opvallende details. Wat dacht je van een cape met een enorme strik of een trui met een lief konijnenkopje erop genaaid?

En wat is volgens Sebastian onmisbaar in iedere kledingkast? Een goeie jas! Maak een investering en koop een jas voor het leven. Deze van McQ Alexander McQueen is gemaakt van lana wol en volledig gevoerd. Een zware jas die de komende jaren tegen alle soorten kou zal beschermen. Er is echter één nadeel: hij is al verkocht. Zo gaat dat met vintage. Vandaag hangt het nog in de rekken en de volgende dag hangt het bij een trotse nieuwe eigenaar in de kast.


Fotografie: Viorella Luciana

Model: Tarena Ledelmeijer
Make up en haar: Tarena Leidelmeijer
Jas: McQ Alexander McQueen via Sebastian Den Herder Vintage & Designers [VERKOCHT]

SLUIT MENU