MENU

Wat was het? Weitjerock
Waar en wanneer was het? Ijzendijke, 30 juli 2016
Hoe was het? Het kleinschalige festival in Ijzendijke zocht een revanche nadat het vorig jaar afgelast werd door die ene zomerstorm. Zo’n 2500 mensen wisten de weg naar de nieuwe lokatie te vinden en trotseerden het grasveld (gelukkig was het de dagen ervoor droog, anders had dit nog een behoorlijke modderpoel kunnen worden) om een lekkere middag en avond te hebben.
We zagen twee podia naast elkaar staan, een gezellige kinderhoek en wat eettentjes. In de middag was het redelijk rustig en daardoor gezellig druk, ’s avonds kwamen er meer bezoekers voor namen als Black Box Revelation, Will & The People en Admiral Freebee, toen kwam de sfeer écht los.
Er waren een paar dingen die ons opvielen. Om te beginnen dat het kinderhoekje heel goed geregeld was, niet één verdrietig gezicht was er te vinden en ook de ouders hadden daardoor een goede tijd. Ook op het terrein zelf was het vrijheid-blijheid maar was communiceren met elkaar soms lastig. Doordat het terrein zo klein is en de muziek zo luid werd het soms veel handen- en voetenwerk om iets te zeggen. Wat ons ook opviel was dat Katinka Polderman tijdens haar optreden vertelde dat dit de eerste keer was dat ze ‘aan de overkant’ speelde. Mind you; Katinka is een Zeeuw. Wij zeggen: shame on you Katinka! Na het leuke optreden is het haar wel vergeven en hopen we haar vaker te zien in Zeeuws-Vlaanderen.
En als laatste viel het ons op dat veel mensen kledingstukken aanhadden met een patroon erop. Vonden we leuk, dus dat legden we vast!
Meer info? www.weitjerock.com/

SLUIT MENU