Life is like a pie
Aardbeien-cheesecake koekjes
Nadat ik vorig weekend de lekkerste cheesecake ooit heb gebakken ben ik niet meer te stoppen. Oké, stiekem was dit ook de eerste keer dat mijn cheesecake niet totaal mislukte.
Na mijn eerste cheesecake-avontuur (waarbij de taart uitzag als een ruïne en bij het lossen uit de vorm de hele taart in duigen viel) was het ook al weer eventjes geleden. Na de eerste cheesecake die ik afgelopen weekend heb gebakken volgden er meteen meer. Want, ja vergeten te fotograferen.. Misschien heb ik dit in mijn onderbewustzijn met opzet gedaan zodat ik er meteen nóg een kon bakken, wie weet.
Toen ik dus dit weekend eindelijk een goede cheesecake wist te bakken ben ik meteen aan de slag gegaan om er een leuk recept bij te maken, cheesecake koekjes. Deze koekjes zijn niet knapperig als een koekje maar ook niet zacht als een cheesecake, het zit er een beetje tussenin. Maar genoeg geöuwehoerd, laten we gaan bakken!
Wat heb je nodig?
Een bakplaat
Bakpapier
Een handmixer
Rubberen spatel en een lepel
Ingredienten (voor circa 24 koekjes)
Zo ga je te werk
1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Hak de chocolade in kleine stukjes en zet deze apart. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes, meng de stukjes aardbei met citroensap en zet deze even opzij.
2. Meng de bloem met bakpoeder en zout, zet dit apart. In een andere grotere kom doe je de cream cheese, boter en suiker bij elkaar. Mix dit met een handmixer in 2 á 3 minuten tot een luchtig geheel zonder klontjes. Voeg het ei toe en mix nog eens een minuut goed door. Voeg nu het bloem mengsel toe en mix tot je een egaal beslag hebt.
3. Giet de citroensap, die bij de aardbeien zit, af. Roer twee eetlepels bloem door de stukjes aardbei tot ieder stukje goed bedenkt is met een dun laagje bloem. Doe de stukjes chocolade en de stukjes aardbei bij het beslag en roer dit er voorzichtig doorheen met een rubberen spatel of lepel. Zet het beslag een kleine 10 minuten in de koelkast.
4. Met behulp van twee eetlepels maak je hoopjes van het beslag. Laat genoeg ruimte over voor de koekjes om uit te lopen tijdens het bakken. (op mijn bakplaat paste 9 á 10 koekjes per keer). Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in het midden van de oven. Draai na driekwart van de baktijd je bakplaat om als je ziet dat je koekjes niet egaal verkleuren. Als de koekjes mooi goudbruin worden langs de randjes zijn ze klaar.
Bij deze kan ik jullie meedelen dat mijn cheesecake-cravings weer even verzadigd zijn.
Liefs Iris