MENU

Appel muffins

V

Vorige week kwam de moeder van mijn lieve vriend aanzetten met een paar kilo appels, die ze over had. Ze dacht dat ik deze wel kon gebruiken in een appeltaart. Een appeltaart is het deze keer niet geworden, alhoewel ik nog anderhalve kilo heb liggen, dus wie weet… Maar eerst ging ik eens aan de slag met een nieuwe variant op de muffin en maakte ik heerlijke appel muffins.

De muffins zijn lekker knapperig op de bovenkant door een laagje bruine suiker en zijn heerlijk zacht aan de binnenkant. Je hebt maar twee appels nodig voor het recept, maar schroom niet om het recept te verdubbelen want deze muffins zijn écht heel lekker.

appel-muffin-life-is-like-a-pie-recept-eej-magazine-1

Wat heb je nodig?

Een handmixer of garde
Muffin/cupcake vormpjes
Een beslagkom
Rubberen spatel

Ingrediënten

  • 150 gram kristalsuiker
  • 190 gram bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 2 appels, geschild en in kleine stukjes
  • Een paar eetlepels bruine basterdsuiker

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven op 180 graden en zet alvast bakvormpjes klaar.
  2. Doe de suiker, ei en zonnebloemolie bij elkaar in een beslagkom. Mix dit kort door elkaar met een mixer of garde. Doe in een andere kom bloem, baking soda, zout en kaneel en roer dit goed door elkaar.
  3. Doe het bloemmengsel bij het ei mengsel en roer dit met een rubberen spatel goed door elkaar.
  4. Vul de vormpje tot ¾ met het muffinbeslag en strooi over elke muffin een theelepel bruine suiker. Bak de muffins in 20 á 25 minuten op 180 graden gaar.

appel-muffin-life-is-like-a-pie-recept-eej-magazine-3

De muffins staan in een kleine drie kwartier op tafel en zijn zowel warm als afgekoeld heerlijk. In een afgesloten trommel kun je de muffins ongeveer 5 dagen bewaren.

Makkelijk dan dit kan ik het écht niet maken hoor!

Liefs Iris

SLUIT MENU