Life is like a pie
Arretjes paascake
Het is alweer bijna Pasen. Tijd voor mij om een leuk recept met jullie te delen. Zoals gewoonlijk had ik een heel lijstje liggen met baksels die ik voor de Pasen graag wilde maken, de keus was niet makkelijk. Maar toen ik afgelopen weekend een etentje had met mijn familie ging er ineens een lichtje branden. Ping, arretjescake. Natuurlijk is een arretjescake niet écht een paas-ding en daarom heb ik naast biscuitjes een flinke lading van mijn favoriete paaseitjes toegevoegd.
Vorig weekend hadden wij een etentje met de familie. Dit doen wij ieder jaar om mijn opa’s verjaardag te vieren en is altijd een groot succes. Dit jaar hadden we een enorme tafel gereserveerd in een klein lokaal restaurant. Aan het einde van een super gezellig diner, want ja mijn familie is echt heel gezellig, kregen we ieder een grand dessert. Een bordje met daarop een bolletje peren ijs, witte chocolade mousse, hangop, twee roomsoesjes en jawel een stukje arretjescake.
Ik had ’t één keer eerder op. Toen trakteerde een ex-collega ons op een stukje van deze hemelse cake, die eigenlijk niet echt een cake is want hij wordt niet gebakken. Ik had er toentertijd nog nooit van gehoord en er daarna ook nooit meer aan gedacht. Tot afgelopen weekend dus…
Dit heb je nodig
Een cakeblik
Bakpapier
Een handmixer
Ingrediënten
- 200 gram (Maria) biscuitjes
- 170 gram witte of lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram roomboter
- 2 grote eieren
- 6 el cacaopoeder
- Een flinke hand paaseitjes
Heb jij een favoriete paaseitje? Bij mij staan de eitjes van Hema op nummer één. Helemaal handig dat je die tegenwoordig zelf kunt scheppen. Ik schepte een doosje vol met eitjes die ik wou gebruiken voor de cake. Melk met een hele hazelnoot, melk met crispy, wit met praline vulling en melk met praline vulling. De allerlekkerste eitjes, puur met mint en melk met kokos, heb ik bewaard om lekker zo op te snoepen.
Zo ga je te werk
- Begin met het bekleden van de bakvorm met bakpapier. Smelt de roomboter in een pannetje en laat het even afkoelen. Breek de koekjes in kleinere stukjes en snijd de paaseitjes door de helft.
- Mix in een kom de eieren met de suiker goed luchtig. Voeg de cacaopoeder toe en mix nog zo’n 5 minuten door.
- Voeg de gesmolten boter toe, als deze is afgekoeld, en mix door tot je een gladde massa hebt. *Laat de boter écht eerst even afkoelen anders kunnen de eieren gaan ‘koken’ en dat komt de structuur van de cake niet ten goede.
- Doe tot slot de gebroken koekjes en paaseitjes erbij en roer deze er goed doorheen. Giet het mengsel in een cakeblik en druk het mengsel goed aan. Verdeel nog wat hele of gebroken paaseitjes over de bovenkant en druk deze goed aan.
- Zet de vorm minstens 3 uur in de koelkast zodat de cake kan opstijven. Als de cake goed is opgesteven kun je ‘m uit de vorm halen en in een plakken snijden.
Zoals je ziet is het weer een makkelijk recept, hetgeen wel wat lastig is is het wachten tot de cake is opgesteven. Ga dus in de tussentijd gerust even sporten, dan kun je daarna guilt-free een plakje van deze heerlijke cake smullen. 😉
Oh ja, schroom niet om het recept ook na Pasen te maken. Zeker lekker om die enorme lading paaseitjes op te maken die over zijn. Of gewoon omdat ’t kan en super lekker is.
Liefs Iris