MENU

Banaan-kokos cake

H

Het gebeurt mij zo vaak: koop je bananen, liggen ze na drie dagen al vol met bruine vlekken op de fruitschaal. Nu heb je allerlei ‘hacks’ om die bruine vlekken weg te houden van je bananen. Ik zeg: laat ze nog lekker een dagje liggen. Voor deze cake heb je namelijk net wat te bruine bananen nodig. Door de kokos in de cake ruikt het huis naar een tropisch paradijs, lekker.

Dit heb je nodig

Cakevorm
Een hand- of stand mixer

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 5 eetlepel geraspte kokos
  • 150 ml kokosmelk
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • 2 grote, iets bruine, bananen

(Voor)bereiding: 10 minuten
Baktijd: circa 50 minuten
Afkoelen: 1,5 uur

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een ingevette en bebloemde* bakvorm klaar. Roer de bloem, bakpoeder, zout en geraspte kokos door elkaar en zet opzij.
  1. Schil de bananen en prak ze met een vork tot prut. Mix in een andere kom de boter met de suiker tot een egale massa.
  1. Voeg al mixend één voor één de eieren toe aan het botermengsel. Voeg vervolgens de kokosmelk en crème fraîche toe en mix tot een glad mengsel. Doe tot slot de bananen prut erbij en mix dit kort door het beslag.
  1. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en strooi nog wat geraspte kokos over het de cake.
  1. Bak ‘m in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Test met een saté prikker of de cake gaar is. Steek de prikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit? Dan is je cake gaar.
  1. Haal de cake uit de oven en laat ‘m nog een half uurtje afkoelen in de vorm. Haal vervolgens de cake uit de vorm en laat ‘m nog een uur afkoelen voordat je het mes er in zet.

*Bebloemde: Als je de cakevorm invet en bebloemd komt de cake er gegarandeerd goed uit. Vet eerst de vorm in, strooi vervolgens een eetlepel bloem over de bodem. Houd de vorm boven de prullenbak of de wasbak en schud de bloem langs de zijkanten van de vorm. Doe het overige bloem uit de vorm weg.

Liefs Iris

SLUIT MENU