Life is like a pie
Banaan-Nutella cake
Hebben jullie daar ook last van? Dat je vol goede moed de supermarkt uit loopt met een tas vol fruit, die vervolgens nét iets te lang in de fruitschaal ligt. Dat heb ik met bananen, iedere week weer.
Wat ik vaak met fruit doe is het invriezen in porties. Zo weet ik zeker dat het niet de kans krijgt om slecht te worden omdat het weer eens te lang blijft liggen. Lekker makkelijk om een snelle smoothie op tafel te zetten of om te gebruiken in baksels. Bananen kun je ook prima invriezen, haal de schil er af, snijd ‘m in stukjes en doe de stukjes in een zakje. Ik vergeet altijd mijn bananen in te vriezen dus heb ik regelmatig bananen liggen die net iets té bruin zijn. En daarbij komt dit recept goed van pas, kun je die bruine bananen mooi in kwijt.
Dit heb je nodig
Een cakeblik
Een hand- of stand mixer
Ingrediënten
- 75 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 115 gram witte basterdsuiker
- 1 groot ei
- 2 iets te rijpe bananen
- 200 gram bloem
- 1 tl baking powder
- Een snufje zout
- 5 tl Nutella/hazelnootpasta
Oh ja, had ik al gezegd hoe god damn lekker deze cake is? De bananen maken de cake heerlijk van smaak en zacht van textuur. De Nutella proef je voornamelijk op de bovenkant van de cake en maakt het helemaal af.
Zo ga je te werk
- Vet een cakeblik in en bestrooi deze met een beetje bloem. Verwarmd e oven op 180 graden. Prak de bananen met een vork.
- Meng de boter met suiker tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en mix door tot alles gemengd is.
- Voeg de geprakte bananen toe en roer deze er met een spatel of grote lepel doorheen. Voeg tot slot de bloem, baking powder en zout toe en roer dit er ook weer goed doorheen. Als alle ingrediënten zijn gemengd verdeel je het beslag over de bakvorm.
- Verdeel 5 flinke theelepels Nutella over het beslag. Met een satéstokje of de achterkant van een lepel kun je mooie swirls maken op de bovenkant van de cake.
- Zet de cake in de voorverwarmde oven op 180 graden en bak ‘m in circa 40 minuten gaar. Als je een prikker in het midden van de cake steekt en deze komt er schoon uit, is je cake gaar. Laat de cake nog een minuut of 10 afkoelen in de vorm alvorens ‘m eruit te halen.
Zoals je ziet een heel simpel recept. Met de bereiding ben je in een kwartiertje klaar, alles dat je dan nog moet doen is wachten tot ‘ie klaar is. (Blijft het moeilijkste onderdeel van bakken…)
Liefs Iris