MENU

Banaan Pindakaas Muffins (zonder toegevoegde suikers)

J

Jaja, ook ik maak wel eens een gezond hapje om schaamteloos van te kunnen genieten. Eén van mijn favoriete smaak combinaties is banaan en pindakaas en die combi kon ik goed gebruiken toen ik deze muffins ging maken. Door bananen te gebruiken heb je geen toegevoegde suiker nodig en worden de muffins toch lekker zoet.

Deze muffins zijn niet alleen lekker als tussendoortje, je kunt ze ook prima eten als ontbijt of lunch voor een extra energie kick. Nog een plus? Omdat er dus geen toegevoegde suiker in zit kun je er zo veel eten als je wilt.

Dit heb je nodig

Een houten lepel of spatel
Muffin/cupcake vormpjes
Een beslagkom

Ingrediënten (voor circa 12 stuks)

  • 250 gram bloem
  • 2 tl baking soda/zuiveringszout
  • ½ tl zout
  • 250 gram kwark
  • 4 bananen
  • 2 eieren
  • 3 el pindakaas

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffin bakblik klaar met papiertje of gebruik, net als ik, kartonnen vormpjes.
  2. Roer de bloem, baking soda en zout door elkaar. Prak met een vork de bananen en meng dit met de kwark, eieren en pindakaas.
  3. Doe het mengsel van bloem bij het bananen prakje en roer dit met een houten lepel goed door elkaar tot een dik beslag.
  4. Vul de vormpjes tot ¾ met het muffinbeslag. Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

Ik denk dat dit wel één van de makkelijkste recepten is die ik gemaakt heb, het is sowieso de meest gezonde. Ben je toch meer van de ongezonde muffins? Voeg een paar eetlepels suiker toe aan het beslag en voilà!

Liefs Iris

SLUIT MENU