MENU
Life is like a pie

Basisrecept voor de lekkerste brownies

B

Brownies, we hebben ze allemaal wel eens op. Uit een pakje, de supermarkt of natuurlijk de lekkerste variant; zelf gebakken. Vandaag gaan we ’t uiteraard over die laatste hebben.

Voor mij is er geen succesvoller recept dan dat voor brownies. Moet ik snel wat in elkaar flansen om te trakteren of krijg ik onverwacht visite dan kun je er de klok op gelijk zetten dat er brownies worden gebakken. Ik heb standaard alles in huis om ze te maken, pure chocolade, roomboter, eieren en een beetje bloem. En als ik eens wat anders wil leuk ik het recept op met wat nootjes, m&m’s of marshmallows. Een basisrecept waarmee je eindeloos kunt variëren. Heb ik je overtuigd?

Dit heb je nodig

  • Vierkante bakvorm (23x23cm) of een ovenschaal
  • Bakpapier
  • Garde of handmixer
  • Steelpannetje

Ingrediënten

  • 185 gram roomboter, plus extra om in te vetten
  • 190 gram (extra) pure chocolade
  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 110 gram bloem
  • ½ tl zout

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed je bakvorm met bakpapier.. Hak 185 gram chocolade in stukjes en snijd de boter in stukjes. Doe de chocolade en de boter in het steelpannetje en zet dit op een laag vuurtje op het fornuis. Laat het langzaam smelten en blijf regelmatig roeren met een houten lepel om te voorkomen dat de chocolade aanbrandt. Als alle boter en chocolade is gesmolten haal je het pannetje van het vuur om een beetje af te laten koelen.
  2. Doe de eieren met de kristalsuiker en de bruine suiker in een beslagkom. Mix dit kort door elkaar. Doe het gesmolten chocolade-mengsel erbij en mix dit weer kort door. Vervolgens voeg je de bloem en zout toe en mix je dit weer kort door. Als je gaat variëren kun je er na deze stap nootjes o.i.d. doorheen roeren.
  3. Giet het beslag in een met bakpapier beklede en ingevette bakvorm. Schuif de vorm in de oven en bak de brownie in circa 25 minuten.

Haal de vorm uit de oven en laat de brownie in de vorm afkoelen zodat je de brownie met blote handen uit de vorm kunt halen. Als de brownie uit de vorm is kun je deze met een kartelmes in stukken snijden, zo groot je zelf wilt 😉 En smullen maar!

Liefs Iris

Reacties
IETS TE ZEGGEN?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUIT MENU