MENU

Blauwe bessencake

T

Toen ik twee jaar geleden een lief klein blauwe bessenstruikje kocht, had ik nooit verwacht daar zó veel plezier van te hebben. En met plezier bedoel ik natuurlijk de oogst. Elke ochtend als ik de struik water geef pik ik een paar besjes en ze worden elke dag zoeter en lekkerder. Hoog tijd dus om die struik leeg te plukken en er wat lekkers mee te bakken.

Ik had zo een 300 gram aan blauwe bessen, en dat waren alleen degene die al goed waren. Meer dan genoeg dus om wat lekkers te bakken. Hetgeen dat bij ons thuis altijd goed in de smaak valt en op gaat is een cake, dus dat is ‘m geworden. Ik pakte een simpel citroencake recept en toverde deze om tot een blauwe bessencake. Heb je nou niet net als ik een eigen blauwe bessenstruik, dan kun je natuurlijk ook prima de blauwe bessen uit de supermarkt gebruiken.

Dit heb je nodig

Cakevorm
Een hand- of stand mixer
Fijne rasp
Siliconen spatel of houten lepel

Ingrediënten

  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 120 ml melk
  • 2 grote eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • rasp van 1 citroen
  • 150/200 gram blauwe bessen, naar eigen smaak

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Zet een ingevet en met bloem bedekt cakeblik klaar. Roer een eetlepel bloem door de blauwe bessen, dit zorgt ervoor dat de bessen niet naar de bodem van de cake zakken tijdens het bakken.
  2. Doe de roomboter, suiker en rasp van 1 citroen bij elkaar in een kom en mix dit tot een romig mengsel. Voeg de melk en de eieren toe en mix op middelmatige snelheid weer goed door tot alles gemengd is.
  3. Roer in een andere kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar (droge ingrediënten). Voeg beetje bij beetje, al mixend, de droge ingrediënten bij de rest. Roer tot slot met beleid de blauwe bessen door het beslag met een spatel of houten lepel. Houd nog een paar blauwe bessen achter om over de cake strooien.
  4. Stort het beslag in de cakevorm en verdeel hierover de achtergehouden blauwe bessen. Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak ‘m in circa 45 minuten gaar. Als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uit komt is de cake gaar. Laat de cake zeker een half uur afkoelen in de vorm alvorens ‘m eruit te halen. Snijd de cake in plakken en smullen maar!

Ik ben zelf niet zo gek op cake, maar deze is zeker de moeite waard. Door de citroen en blauwe bessen is de cake lekker fris, perfect als toetje of gewoon bij een lekker bakje thee.

Liefs Iris

Reacties
IETS TE ZEGGEN?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUIT MENU