MENU

De makkelijke appelflap

D

Dit is echt zo’n recept dat je even snel maakt wanneer je onverwacht visite over de vloer krijg, of gewoon trek hebt in een lekkere hap.

Bij het maken van dit recept heb ik me laten inspireren door mijn jongere broertje. Ik kan me nog goed herinneren dat hij gek was op appelflappen toen hij nog m’n ‘kleine’ broertje was (nu ben ik de kleine). Hij was dan vooral gek op de vulling en als hij appelflappen maakte, dan was er altijd vulling over. Oké, genoeg jeugdsentiment.

Dit heb je nodig

Een bakplaat met bakpapier
Bak kwast

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 2 medium formaat appels
  • 3 el kristalsuiker
  • 1,5 tl kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 1 tl citroensap
  • 1 losgeklopt ei

Zo ga je te werk

  1. Zet een bakplaat met een velletje bakpapier klaar en verwarm de oven op 190 graden. Haal 10 plakjes bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien. Wel de rozijnen circa 10 minuten in een schaaltje met lauwwarm water.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met de kristalsuiker, kaneel en citroensap. Klop in een ander kommetje het ei los met een vork.
  3. Schep op ieder velletje bladerdeeg twee eetlepels van de appelvulling. Vouw de appelflap diagonaal dicht en druk de randen aan met een vork. Smeer de appelflappen licht in met het losgeklopte ei en bestrooi ze met een beetje kristalsuiker.
  4. Bak de flappen circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 190 graden gaar en goudbruin. Laat de appelflappen even afkoelen en smullen maar.

Bij ons thuis zijn appelflappen een hit, zo gemaakt en altijd lekker.

Liefs Iris

SLUIT MENU