Life is like a pie
Dubbele chocolade muffins
Het nieuwe jaar is begonnen en we zitten weer vol met goede voornemens. Stoppen met roken, meer bewegen en natuurlijk gezonder eten. Die laatste is er eentje waar ik zelf niet aan mee doe. Als ik trek heb in chocolade, dan pak ik chocolade en als ik zin heb in een lekkere vette hap, dan eet ik die ook gewoon. Vandaar dat je van mijn hand geen gezonde hap zult zien vandaag. Wat ik wel voor lekkers heb gebakken, DUBBELE chocolade muffins. Dubbel ongezond en dubbel lekker.
Dit heb je nodig
Een hand- of stand mixer
Een cupcake/muffin bakvorm
Cupcake papiertjes
Ingrediënten (voor circa 12 muffins)
130 gram bloem
50 gram cacaopoeder
1 tl bakpoeder
½ tl baking soda
Snufje zout
1 ei en 1 dooier
125 gram (fijne) kristalsuiker
60 ml zonnebloemolie
170 gram zure room
½ tl vanille extract
100 gram pure chocolade, in fijne stukjes gehakt
Aan de slag
- Verwarm de oven op 190 graden. Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout door elkaar en zet dit opzij.
- Mix in een andere kom het ei, de extra dooier en suiker tot een luchtig mengsel. Mix de olie er doorheen. Mix vervolgens de zure room en vanille extract door het beslag. Doe het mengsel van droge ingrediënten en de chocolade stukjes erbij en meng dit met een spatel door het beslag.
- Verdeel de papieren cupcake vormpjes over de bakvorm en vul de papiertjes tot ongeveer driekwart met het muffin beslag.
- Bak de muffins 10 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden. Verlaag na de eerste 10 minuten de temperatuur naar 170 graden en bak de muffins nog eens 5 á 10 minuten. De muffins zijn goed als je er een prikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
Veel makkelijker dan dit recept wordt het echt niet. Dus heb je net als ik niet als goed voornemen om gezonder te eten dit jaar… Ga bakken dan!
Liefs Iris