MENU

Frambozen cheesecake brownies

H

Het is weer tijd voor een lekker en vooral zoet recept. We hebben deze week eindelijk weer een beetje zomerweer gehad en dat vind ik leuk! Jij vast ook. Afgelopen week was een beetje druk met een verjaardag, een dagje dierentuin en ook nog een food festival. Dit recept heb ik dan ook last-minute uit mijn mouw geschud, maar wát een resultaat! Het basisrecept voor de brownie vond ik in een oud recepten-schrift en zal ik heel waarschijnlijk ergens op internet hebben gevonden, maar waar?!

Door de cacaopoeder in het recept voor de brownies hebben ze een heerlijk diepe cacao smaak, niet te vergelijken met een chocolade brownie en een stuk minder zoet. En door verse of ingevroren frambozen te gebruiken komt de smaak van frambozen goed naar boven. Het is niet een heel moeilijk recept, maar je moet er even de tijd voor nemen. Je moet natuurlijk twee keer een beslag maken, een voor de brownie en een voor de cheesecake.

life-is-like-a-pie-frambozen-cheesecake-brownies-1

Wat heb je nodig?

Een vierkant bakblik (23x23cm) of ovenschaal
Een handmixer
Twee beslagkommen
Staafmixer, foodprocessor of zeef
Een pannetje

Ingrediënten voor de brownie

  • 190 gram kristalsuiker
  • 190 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram cacao poeder
  • 225 gram roomboter, gesmolten
  • 4 eieren
  • 70 gram bloem
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl zout


  • Ingrediënten voor de cheesecake

  • 240 gram cream cheese (Philadelphia of soortgelijk)
  • 70 gram suiker
  • 200 gram frambozen, vers of ontdooid
  • Een handje frambozen voor de bovenkant
  • 4 el bloem
  • ½ tl vanille extract
  • 1 ei

  • life-is-like-a-pie-frambozen-cheesecake-brownies-2

    Zo ga je te werk

    1. Bekleed een bakvorm met bakpapier en zet deze klaar. Verwarm de oven alvast op 170 graden.
    2. Begin met het maken van de brownie. Smelt de boter in een steelpannetje, ondertussen mix je de eieren goed luchtig. Doe de kristalsuiker, bruine suiker en vanille erbij en mix dit goed door de eieren heen. Doe de gesmolten boter erbij en mix weer goed door. Voeg als laatste de bloem en cacaopoeder toe en mix dit tot een egaal beslag. Zet het even opzij terwijl je aan de slag gaat met het cheesecake beslag.
    3. Pureer de frambozen met een staafmixer, of doe de frambozen in een foodprocessor en pureer ze tot er geen hele frambozen meer in zitten. Als je geen staafmixer of foodprocessor hebt kun je de frambozen ook met een lepel door een zeef ‘drukken’ tot een fijne puree.
    4. Doe alle ingrediënten, inclusief de gepureerde frambozen, in een beslagkom en mix in 3 minuten op medium snelheid tot een egaal beslag.
    5. Verdeel driekwart van het brownie beslag over de bakvorm. Giet het cheesecake beslag over het brownie beslag en verspreid het over de hele vorm. Verdeel nu de rest van het brownies beslag over de cheesecake-laag. Met de achterkant van een lepel haal je nu met een swirl het cheesecake beslag naar boven. Verdeel de overige frambozen over het beslag.
    6. Bak de brownie 40 minuten op een rek, nét onder het midden in de oven op 170 graden.

    life-is-like-a-pie-frambozen-cheesecake-brownies-3

    Laat de brownie helemaal afkoelen in de vorm voordat je deze gaat aansnijden. Het is een wat dikkere brownie geworden dan ik gewend ben, maar niet minder lekker! Snijd de brownie in vierkante stukjes, of stukken zo groot als je zelf wilt en smullen maar.

    life-is-like-a-pie-frambozen-cheesecake-brownies-4

    Liefs Iris

    SLUIT MENU