MENU

Makkelijke chocolade muffins

A

Als ik iets écht makkelijks en snel wil maken zijn dat meestal muffins. De ingrediënten heb ik standaard in huis en met een kwartiertje staan ze in de oven. En natuurlijk zou ik mijzelf niet zijn als ik het recept elke keer een klein beetje aanpas. Zo kun je natuurlijk variëren met smaken of allerlei toppings naar keuze toevoegen om zo de perfecte muffin te maken.

Dit heb je nodig

Een cupcake of muffin bakvorm
Een rubberen spatel of houten lepel
Een beslagkom
Muffin of cupcake vormpjes

Ingrediënten (voor circa 10 muffins)

  • 260 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 110 gram kristalsuiker
  • 2 á 3 el cacaopoeder
  • 260 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl zout
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 1 groot ei
  • 100 gram chocolade naar keuze, in stukjes gehakt

Aan de slag

  1. Weeg de ingrediënten af en zet deze klaar. Meng alle droge ingrediënten; bloem, bakpoeder, kristalsuiker, vanillesuiker, cacaopoeder en zout door elkaar. Meng nu in een andere kom de ‘natte’ ingrediënten door elkaar. Doe nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng deze door elkaar met een rubberen spatel of houten lepel. Doe als laatste de chocolade stukjes erbij en roer tot alle ingrediënten nét goed gemengd zijn, het beslag is vrij klonterig, dit hoort zo.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul nu de muffin- of cupcake vormpjes met het beslag. Vul de vormpjes tot ongeveer 2/3 met het beslag.
  3. Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 200 graden in circa 25 minuten gaar. Test met een prikker of de muffins gaar zijn. Steek een prikker in een muffin, als deze er schoon uitkomt is je muffin gaar.

Laat de muffins 10 minuutjes afkoelen in de bakvorm. De muffins zijn het lekkerst als ze op dezelfde dag worden opgegeten, maar je kunt ze zeker een paar dagen bewaren in een luchtdichte trommel.

Liefs Iris

SLUIT MENU