MENU

Mango kokos kwarktaart

H

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een kwarktaart maakte, eigenlijk heb ik heb ik deze zelfs nog nooit zonder pakje gemaakt. Een beetje gênant is dat wel aangezien ik een groot voorstander ben van zelf maken. Wat ik wél altijd deed was variëren met de smaken. Zo heb ik ooit een ‘kwarktaart naturel uit een pakje’ omgetoverd tot een enorm lekkere mango variant. Als ik denk aan kwarktaart dwaalt mijn gedachte dan ook automatisch af naar de mango kwarktaart. Tijd dus om hier zelf een versie van te maken, maar dan zonder pakje!

Houden jullie ook zo van de zomer? Ik in ieder geval wel! Lekker buiten in het zonnetje op mijn veel te kleine balkon. En dan al dat lekkere zomerse fruit; mango, blauwe bes, aardbei, braam en wat dacht je van verse framboos! En weet je wat al helemaal leuk is? Je kunt al deze fruitsoorten prima gebruiken voor een variatie op de kwarktaart.

1-mango-kokos-taart-lifeislikeapie

Wat heb je nodig?

Een ronde springvorm van circa 24cm
Een beslagkom
Een handmixer of garde
Een pannetje
Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten voor de bodem

  • 220 gram (kokos) biscuitjes
  • 2 el geraspte kokos
  • 100 gram roomboter, gesmolten


  • Ingrediënten voor de taart

  • 10 blaadjes gelatine
  • 400 gram mango, in blokjes
  • Sap van 1 flinke sinaasappel, ongeveer 80 ml
  • 130 gram kristalsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 450 gram magere kwark


  • 2-mango-kokos-taart-lifeislikeapie

    Zo ga je te werk

    1. Begin met het fijnmalen van de koekjes in een keukenmachine of met de hand door de koekjes in een zak te doen en deze met een deegroller fijn te rollen. Doe de gesmolten boter en geraspte kokos bij de fijngemalen koekjes en meng dit door elkaar. Op de bodem van de springvorm leg je een velletje bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
    2. Doe de blaadjes gelatine een ruime bak met koud water om ze te laten weken. Doe de stukjes mango, sinaasappelsap en suiker in een steelpannetje en zet dit op een laag vuurtje tot de mango stukjes zacht zijn geworden. Met de staafmixer of keukenmachine pureer je de mango stukjes met de sap tot er geen stukjes meer in zitten. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en roer deze door de, nog hete, mangosaus tot de gelatine helemaal is opgelost. Zet dit even opzij om een beetje af te koelen.
    3. Met een mixer klop je de slagroom tot deze lobbig is. Doe de kwark en ongeveer driekwart van de mangosaus bij de slagroom en meng dit met een rubberen spatel of lepel goed door elkaar tot een egale massa. Verdeel de vulling over de bodem van koekkruimels. Roer de rest van de mangosaus voorzichtig door de vulling zodat een soort marmereffect ontstaat. Je kunt de mangosaus ook over de taart verdelen als deze al een beetje is opgesteven in de koelkast, dan krijg je een mooi gelei laagje over de taart.

    Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast voordat je deze uit de vorm haalt. Meestal blijft kwarktaart een beetje plakken aan de zijdes van je springvorm, om te voorkomen dat de taart niet ‘breekt’ als je ‘m uit de vorm haalt kun je eerst voorzichtig met een scherp mes langs de randjes snijden zodat je zeker weet dat de taart heel los komt van de vorm.

    3-mango-kokos-taart-lifeislikeapie

    Ik maakte zelf een kleine variant van deze taart, daar heb ik achteraf toch een beetje spijt van gekregen. Deze taart is namelijk veel te lekker om het bij één stukje te houden. 😉 Ik gebruikte iets meer dan een half recept voor een bakvorm van circa 16cm. Smullen maar!

    Liefs Iris

    SLUIT MENU