MENU

Marmercake

V

Vandaag even een lekker maar simpel recept. Wie kent ‘m niet; de marmercake. Half vanille en half chocoladecake. Cakes als deze heb ik al talloze keren gebakken, zelfs toen ik nog amper bakte stond deze cake regelmatig op ’t menu. En weet je waarom? Het is simpel, snel gemaakt en ook zo weer op, haha.

Dit heb je nodig

Twee (beslag)kommen
Een handmixer

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • een snufje zout
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 ½ el melk
  • 2 el cacaopoeder

Zo ga je te werk

  1. Vet een cakeblik in en bestuif met een beetje bloem. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Roer de bloem, bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
  3. Doe in een andere kom de boter, suiker en vanillesuiker en mix dit tot een romige massa. Voeg al mixend een voor een de eieren toe, mix door tot alles goed is gemengd. Voeg vervolgens al mixend beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Tot slot voeg je 2 ½ eetlepels melk toe en mix nog 2 minuten door tot een glad en luchtig beslag.
  4. Doe 2/3de van het beslag in een andere beslagkom en meng hier de 2 eetlepels cacaopoeder door.
  5. Verdeel de helft van het witte beslag over de cakevorm. Verdeel het chocolade beslag hier overheen. Tot slot verdeel je de rest van het witte beslag hier weer overheen. Met de achterkant van een vork (of ander bestek) roer je door het beslag om een marmer effect te maken in de cake.
  6. Bak de cake in 50-60 minuten gaar. Om te testen of de cake gaar is steek je er een prikker in, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen alvorens je ‘m uit de vorm haalt.

Simpeler dan deze cake wordt het niet… Snijd de cake in plakken en serveer ‘m bij een lekker bakje koffie, heeeeeeerlijk!

Liefs Iris

Reacties
IETS TE ZEGGEN?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUIT MENU