MENU

Mojito kwarktaart

Z

Zo nu en dan heb ik een geniale ingeving, dan moet ik ook meteen gaan bakken. Deze keer kwam de geniale ingeving van mijn vriend. Hij zei dat ik wat meer zou moeten experimenteren met smaken en kwam met het idee om iets met mojito smaak te maken. En wat is er nou lekkerder dan een frisse kwarktaart op een warme (zomer)dag, niks.

Als ik denk aan een mojito denk ik aan warme lange zomerdagen, hangend op een terras met vrienden. De smaken van deze legendarische cocktail heb ik proberen te verwerken in deze kwarktaart en dat is damn goed gelukt! Nu alleen dat terrasje in de zon nog. En oh, er zit geen alcohol in deze heerlijke taart, maar je mag er uiteraard altijd een scheutje rum in gooien om die hele cocktail zomer sfeer te creëren. 😉

Dit heb je nodig

Een springvorm van circa 16 cm*
Bakpapier
Een steelpannetje
Een hand- of standmixer
Een keukenmachine (optioneel)

* Gebruik je een springvorm van 24 cm? Vermenigvuldig dan alle ingrediënten met 1,5 voor hetzelfde resultaat.

Ingrediënten

175 gram Maria biscuitjes
80 gram roomboter
400 gram magere kwark naturel
4 blaadjes gelatine
200 ml (slag)room, gekoeld
110 gram witte basterdsuiker
3 á 4 limoenen
Een handjevol verse muntblaadjes

Aan de slag

  1. De basis van de taart is een simpele bodem van koekkruimels. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of met de hand door de koekjes in een zak te doen en deze met een deegroller fijn te rollen. Smelt de roomboter in een pannetje. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels. Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk deze goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  2. Week de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water. Roer de kwark door met een spatel tot deze goed zacht is. Rasp de schil van 2 limoenen boven de kwark. Doe vervolgens het sap van de twee limoenen en de suiker bij de kwark en mix dit kort door.
  3. Zet een pannetje op een laag vuurtje met het sap van 1 limoen. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan de limoen sap. Roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Voeg de gelatine met de limoensap toe aan het kwarkmengsel en mix het er goed doorheen.
  4. Klop in een andere schone kom de slagroom tot deze lobbig is. Doe de slagroom bij het kwarkmengsel en roer het er met een spatel doorheen.
  5. Hak een deel van de muntblaadjes goed fijn met een groot mes en roer dit door het kwarkmengsel. Proef het kwarkmengsel voordat je de rest van de muntblaadjes toevoegt. Zo kun je ook altijd nog besluiten meer limoensap toe te voegen voor een goeie kick.
  6. Giet het mengsel over de bodem. Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en decoreer ‘m met een schijfje limoen of wat muntblaadjes. Helemaal mojito!

Dat experimenteren met smaken heeft erg goed uitgepakt. De taart smaakt heerlijk naar limoen met een frisse ondertoon van verse munt. De rum mis ik niet eens in deze mojito 😉

Liefs Iris

SLUIT MENU