Life is like a pie
Nutella koekjes
E
Eens in de zoveel maanden ervaar ik een enorme hunkering naar Nutella. Het gaat op broodjes, beschuitjes en zelfs droge biscuitjes durf ik ermee in te smeren. Ik denk dat ik niet de enige ben… En daarom ging ik aan de slag met Nutella en koekjes. Het zijn heerlijke chewy vanille koekjes geworden met een verrassing van Nutella in het midden. En meer ga ik dan ook niet zeggen.
Wat heb je nodig?
Een mixer met deeghaken
Een beslagkom
Een bakplaat met bakpapier
Vriezer
(Wegwerp)spuitzak of plastic zakje
Ingrediënten (circa 14 koekjes)
- 275 gram bloem
- ½ tl zout
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl vanille extract
- 90 gram kristalsuiker
- 90 gram witte basterdsuiker
- 1 groot ei
- 125 gram boter, op kamertemperatuur
- +/- 200 gram Nutella hazelnootpasta
Zo ga je te werk
- Begin een uur voordat je gaat bakken met de voorbereidingen. Doe de hazelnootpasta in een (wegwerp)spuitzak of plastic zakje. Zet een bordje klaar met een velletje bakpapier er op. Knip de punt van de spuitzak er af en spuit mooie toefjes van de Nutella op het bord. Zet de toefjes Nutella een uurtje in de vriezer om hard te worden. Haal ondertussen ook de boter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Als de toefjes hazelnootpasta bevroren zijn ga je verder met het maken van je koekjesdeeg. Meng bloem, zout en bakpoeder door elkaar. In een andere kom doe je de boter, suiker en vanille bij elkaar, mix dit goed door elkaar. Doe het ei erbij en mix weer goed door. Tot slot voeg je de bloem met zout en bakpoeder toe en mix je tot een korrelig deeg ontstaat. Kneed het deeg verder met de hand tot een mooi glad deeg. Verwarm nu de oven op 190 graden.
- Verdeel het deeg in twee delen. Rol van één helft 14 gelijke balletjes in je handpalm. Verdeel de balletjes over de bakplaat en druk ze een beetje plat. Leg nu op elk koekje een toefje bevroren Nutella. Van het overige deeg maak je weer 14 gelijke balletjes. Druk het balletje een beetje plat in je hand en leg dit op de toefjes hazelnootpasta. Druk het deeg aan de zijkanten goed vast, zo zorg je dat de Nutella in het midden blijft en er niet uit komt tijdens het bakken.
- Schuif de bakplaat met de koekjes in het midden van de oven. Bak de koekjes in circa 15 minuten goudbruin op 190 graden. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte trommel.
Een super-makkelijk maar leuk koekje om te bakken. Als je niet weet dat er een vulling in zit van hazelnootpasta is het een echt verrassingskoekje!!
Liefs Iris