MENU

Oreo kwarktaart

D

Deze week is mijn vriend alweer 30 jaar geworden, hoera! Dat moest natuurlijk gevierd worden met cadeautjes en taart. Die taart mocht ‘ie dit jaar zelf kiezen. Eigenlijk had ik al een vermoeden dat het iets met Oreo koekjes zou worden. Ik ken niemand die sneller een rol Oreo’s naar binnen kan werken dan hij, welke smaak dan ook.

We waren er dus al snel uit dat het een Oreo taart moest worden. Waar ik ‘m ook altijd blij mee kan maken is een kwarktaart. Oreo kwarktaart met een extra dikke bodem dus, want ja die bodem is nou eenmaal het lekkerst. Hemelse combinatie? Ja!

Dit heb je nodig

Een ronde springvorm (circa 24 cm)
Een handmixer of garde
Een steelpannetje
Meerdere beslagkommen

Ingrediënten

300 gram Oreo koekjes, fijn verkruimeld (2 rollen)
160 gram roomboter
500 ml ongeklopte slagroom
5 el kristalsuiker
750 gram magere kwark
150 ml melk
8 blaadjes gelatine
1 tl vanille extract
1 rol Oreo koekjes

* In totaal gebruik je 3 rollen Oreo koekjes voor het recept. Twee voor de bodem en de rest door de taart en als decoratie.

Zo ga je te werk

  1. Zet een steelpannetje met de boter op een laag vuurtje om te smelten. Verkruimel de koekjes fijn in de keukenmachine. Bekleed een ronde springvorm met bakpapier. Roer de gesmolten boter goed door de koekkruimels en stort het mengsel in de vorm. Verdeel het over de bodem en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  2. Doe de gelatine blaadjes in een kom met koud water om te laten weken. Klop met een mixer of garde de slagroom, in een vetvrije kom, met de suiker tot die lobbig is. Doe de kwark in een andere kom.
  3. Knijp de gelatine blaadjes uit zodat er zo weinig mogelijk water in zit. Verwarm de gelatine blaadjes met de melk in een steelpannetje. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost. Laat het mengsel een beetje afkoelen.
  4. Roer de melk met gelatine en slagroom door de kwark tot alles goed gemengd is, voeg tot slot een theelepel vanille extract toe en roer nog eens goed door. Breek nu de helft van de overige Oreo koekjes in stukjes en roer deze door het kwarkmengsel. Giet het mengsel over de bodem en zet de vorm terug in de koelkast om op te stijven.
  5. Na een uur of 4 is de taart opgesteven en kun je ‘m uit de koelkast halen. Breek de laatste koekjes in kleine stukjes en verdeel ze over de taart.

Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, zo blijft ‘ie zeker een dag of 3 goed.

De taart is heerlijk fris omdat er weinig extra suiker aan wordt toegevoegd. Als dat geen feestje is om van te smullen weet ik ’t ook niet meer.

Liefs Iris

SLUIT MENU